SCHEEPSBLOG

Werkweek Liemerscollege 2013

130513
13 mei tot 17 mei 2013
Rotterdam
Rotterdam

Geweldige onvergetelijke dag

17 Mei 2013
Onbekend

Iedereen lag rustig in zijn kooi, tot de golven toesloegen en ons uit onze kooi bonkten. Met windkracht 11 zijn we met zijn allen het dek opgegaan om de zeilen te trimmen. Regelmatig kregen we een plens zeewater over ons heen. We hebben gelachen, we waren zeiknat en we hebben gezongen tot we erbij neervielen!

Na onze wacht was de douche de eerstvolgende stop. Nietsvermoedend deden we na een heerlijk warme douche de deur open, en OVERAL lag water. (omdat het schip schuin lag, was het water uit de douche de gangen ingelopen!). Met de noodkreet WE ZINKEN, WE ZINKEN! kwamen de schoonmakers ons redden met een waterstofzuiger. Maar voor onze hut was het te laat.. Kleren en schoenen dreven door de hut…

Net nu je denkt dat er niks meer mis kan gaan, waaide het zo hard dat we terug moesten naar Scheveningen, en we Engeland, dat we net pas konden zien, gedag moesten zeggen. We lagen net langs de kade, toen er ineens tegenover ons in de haven een sportvissersboot in brand stond. Uit voorzorg heeft de bemanning alle brandweerslangen uitgelopen en de brandbluspomp opgestart. De Eendracht was ook klaargemaakt om direct te kunnen vertrekken, maar de wind was zodanig dat al snel bleek dat er geen gevaar voor ons bestond en is de brandende vissersboot weggesleept door een reddingsschip. Er heeft geen moment gevaar voor ons gedreigd.

Ondanks dit alles hebben we een geweldige, onvergetelijke dag gehad. Nu op naar de McDonald’s! 

Dit blogbericht delen
Fieke, Anwar en Marte

Het begon allemaal

17 Mei 2013
Fieke, Anwar en Marte

Windkracht 6

15 Mei 2013
Onbekend
Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL