SCHEEPSBLOG

Zeilvakantie 1 - speciaal voor jongeren

130803
03 augustus tot 10 augustus 2013
Scheveningen
Scheveningen

de rode wacht; Sander, Marijn, Robbert, Hendrik, Rick en Jonas en natuurlijk onze lieftallige kwartiermeesters Kathleen en Floren.

Het Captainsdinner!

10 Augustus 2013
de rode wacht; Sander, Marijn, Robbert, Hendrik, Rick en Jonas en natuurlijk onze lieftallige kwartiermeesters Kathleen en Floren.
Donderdagavond was misschien wel de gezelligste avond van deze week. Het Captainsdinner werd gehouden!!! Het was een hele gezellige avond vol met lekker eten en natuurlijk veel vermaak. Na de introductie van de kapitein en de dokter werd de barbecue aangestoken en kon het diner beginnen.

Tussen de gangen door waren er verschillende acts te bewonderen. De rode en witte wacht zongen ‘samen’ (lees, 3 mensen zongen, de rest stond er maar een beetje bij tot het refrein weer kwam) het nummer ‘Sweet Goodbyes’ van Krezip, omdat iedereen het einde nu wel heel er dichtbij voelde komen.

Na de volgende gang begon de quiz van de blauwe wacht, die uit 2 rondes bestond, vragen en opdrachten. Er werden twee groepen gemaakt, die tegen elkaar streden om de winst. In het begin was team wit aan de leiding, maar team rood beantwoordde aan het einde 2 vragen voordat ze gesteld waren en kwam daarmee weer gelijk te staan. Het 2e deel van de quiz, de opdrachten, was ook nog spannend tot het laatste moment. Team 2 had de eerste 2 opdrachten als beste uitgevoerd, maar de laatste opdracht was 2 punten waard. Toch ging de winst naar team 2. De quizzen waren echter nog niet afgelopen, want Anne en Nadine kwamen met: ‘De Grote Kapitein Koek Quiz!’ En de prijs was…… een pak Kapitein Koek!!! Heel onverwacht natuurlijk…. Na een spannende strijd tussen alle verschillende wachten en de bemanning ging de overwinning duidelijk naar de blauwe wacht. Maar het was nog niet afgelopen met de acts, want de kwartiermeesters hadden nog een heel mooi liedje geschreven op de melodie van Kinderen voor Kinderen. Dit werd met gelach en applaus onthaald. Het grootste applaus was natuurlijk voor de kok en koks hulpen, die het hele diner mogelijk hadden gemaakt.

De ochtend daarop hadden we nog iets leuks om te doen, namelijk een bezoek aan het Marine Museum in Den Helder. Daar kregen we een rondleiding door een oude onderzeeër! Het leek erg ongemakkelijk om daar in te zitten, zeker met ongeveer 50 man… Maar het was wel heel erg leuk om er een keertje in rond te kunnen kijken. Ook konden we het historische deel van het museum zien, waar de geschiedenis van de Nederlandse marine werd verteld en tentoongesteld door middel van schilderijen, maquettes, attributen en verhalen. De manier waarop we naar het museum vervoerd werden was ook het vermelden waard. Omdat er geen plek meer was in de haven van Den Helder werden we door een sleepboot van de Koninklijke Marine opgehaald en terug gebracht. De rest van de dag werd gevuld met onder andere vissen, eten, praten, de zeilen hijsen, plezier maken en natuurlijk moord complotten smeden en vooral heel gemeen moorden. Nu kruisen we op langs de Nederlandse kust onderweg naar onze laatste bestemming… Scheveningen.

Nu nog een laatste stukje om de ernst waarmee het spel wordt gespeeld weer te geven:
• Er worden mensen versierd om op afgelegen plekjes te vermoorden
• Er worden mensen verraden door vrienden en kwartiermeesters
• Mensen werden met de raarste smoezen op de raarste plekken gekregen (of niet natuurlijk….)
Met veel plezier geschreven door de rode wacht; Sander, Marijn, Robbert, Hendrik, Rick en Jonas en natuurlijk onze lieftallige kwartiermeesters Kathleen en Floren.
Dit blogbericht delen
Leeke v/d Poel, Schipper

Sleepboot varen!

09 Augustus 2013
Leeke v/d Poel, Schipper
De rode wacht.

Moordspel

08 Augustus 2013
De rode wacht.
Groetjes van de witte wacht, Gabi, Ronald, Machiel, Jesse, Jet, Laura, Nadine (geluid 1) en Anne (geluid 2)

Een Walvis

07 Augustus 2013
Groetjes van de witte wacht, Gabi, Ronald, Machiel, Jesse, Jet, Laura, Nadine (geluid 1) en Anne (geluid 2)
Namens de witte wacht, Laura

We zijn weer aan het zeilen!

04 Augustus 2013
Namens de witte wacht, Laura
Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL