SCHEEPSBLOG

Zeilvakantie 2 - speciaal voor jongeren

130810
10 augustus tot 17 augustus 2013
Scheveningen
Scheveningen

Jessica van der Graaff

Rock the boat!

14 Augustus 2013
Jessica van der Graaff
Mijn allereerste zeilreis, spannend.. Wat kan je verwachten, wat neem je mee, wat trek je aan?! Na wat tips en vooral lekker eigenwijs te zijn.. föhn, check.. veel teveel broeken en shirts, check. Na één dag op het schip begrijp ik waarom ik werd uitgelachen bij het meebrengen van mijn föhn, met al deze wind is dat natuurlijk onzin! Beginnersfoutje, kan gebeuren. Haar in een knot, en die is er niet meer uitgekomen. Maar goed, dat zijn natuurlijk allemaal bijzaken, maar ik denk dat Frans hier wel erg benieuwd naar was!;)

Waar het echt om gaat is de zeilreis! Dilemma nummer twee voor mij, hoe gaan die zeilen omhoog?! Help! Zondagochtend zijn we vertrokken vanuit Scheveningen richting het Zuiden van Engeland. Velen van ons gingen voor het eerst met een zeilschip de zee op, de eerste uurtjes was het dus ook even wennen die zeebeentjes. Het duurde niet lang voor de eerste zeilen omhoog gingen. Na een goede uitleg van de kwartiermeesters, hebben we met alle wachten de eerste zeilen gehesen. Best trots stonden we er even naar te kijken toen alle zeilen gehesen waren. Helaas wat minder trots toen de wind ons al vrij snel weer in de steek liet. Tijd om de zeilen weer te laten zakken dus. Met z’n allen hebben we ook deze klus snel geklaard, wat een top team!

Maandagavond, Dover here we are! Beter gezegd, Mc Donald’s here we are! De gratis WIFI trekt vele van ons die toko in, na een uurtje ons social media leventje te hebben bijgewerkt zijn we de stad gaan verkennen. Trappetje op, en trappetje af.. prachtige uitzichten op het kasteel van Dover, maar verder was het helaas een echte maandag en helaas weinig te beleven. Op dit moment zijn we onderweg naar Boulogne, erg leuk dat we na Engeland ook een bezoekje aan Frankrijk brengen! De sfeer is goed, het weer is heerlijk.. het enige wat nog even ontbreekt is de wind. Maar dat mag de pret niet drukken, we are rockin’ the boat!

Jessica Rode wacht
Dit blogbericht delen
Tim en Kai

Spelletjes!

13 Augustus 2013
Tim en Kai
Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL