SCHEEPSBLOG

ND: Zeilreis naar Chatham

130826
26 augustus tot 30 augustus 2013
Vlissingen
Vlissingen

Witte wacht

Witte krijtrotsen

02 September 2013
Witte wacht
Met een mooie zonsopgang en witte krijtrotsen liepen wij een mistig Dover binnen. In de haven zijn we voor anker gegaan, een mooi uitzicht ook vanaf het kasteel, waar later nog veel opvarenden naar toe gingen. Met de MOB (man overboord bootje) zijn erg veel ritjes gemaakt om iedereen, bijna iedereen, over te zetten naar de vaste wal van Dover. In Dover waren diverse dingen te bekijken, een prachtig kasteel, met een indrukwekkend gangenstelsel, het centrum van Dover en een kerk. Ook hebben mensen een prachtige wandeling over de klifrotsen gemaakt. Ook vandaar uit was het uitzicht op de Eendracht in de haven een genot. Opvallend was dat er 1500 voor Christus al kennis was om een boot te maken. Van boomstammen, vastgezet met twijgen en wiggen kon er een primitieve boot gemaakt worden. Na weer heel veel ritjes met de MOB vanuit de haven naar de Eendracht en een spannende klim via de touwladder was iedereen weer op tijd aan boord voor het captainsdinner. Dat was een feest! Een heerlijke maaltijd, goede verhalen van de schipper en stukjes van de drie wachten, maakten het geheel tot een prachtige afsluiting van een bijzondere reis waarin nieuwe vriendschappen en veel humor de boventoon voerden. In onze een na laatste wacht hebben we de zeilen gestreken, een lek- en brandrondje gemaakt en wederom heerlijke tosti’s gegeten. Een heldere nacht met een hele mooie maanopkomst. De schrijvers van de Witte Wacht

Michiel de Ruyter is momenteel de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. Een van de grootste overwinningen van Michiel de Ruyter is de Slag bij Medway oftewel de tocht naar Chatham.
In augustus 2013 heeft de Eendracht dezelfde route gevaren. Deze reis is in beeld gebracht met een link naar Michiel de Ruyter die deze tocht heeft gemaakt in 1667. Bekijk het hieronder!

Link: http://youtu.be/-BbZV1fh-LM 

Dit blogbericht delen
de Witte wacht

Vandaag een dagje zonder zeilen

29 Augustus 2013
de Witte wacht
Greetje, opstapper

Blauwe hap

29 Augustus 2013
Greetje, opstapper
Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL