SCHEEPSBLOG

180430 Meivakantie Stichting Enver

180430
30 april tot 04 mei 2018
Rotterdam
Rotterdam

Begeleider van Enver

Liveblog - Stichting Enver

04 Mei 2018
Begeleider van Enver
3 mei 2018
Nationale verjaardagdag

Vandaag donderdag 3 mei 2018 was het tijdens de Enver jongeren reis nationale verjaardagdag. Deze dag is in 2018 door de bemanning van de Eendracht in het leven geroepen nadat hun ter ore was gekomen dat een opstapper nog nooit een verjaardagstaart had gehad. Helaas was zijn verjaardag niet gedurende de reis dus de beste oplossing was een nationale verjaardag in te voeren.

Op een bijna vlakke zee had Johan voor elke wacht een taart gebakken die door iedereen versierd konden worden, ware kunst stukjes, compleet met marsepeinen strikken en afbeeldingen van Eendjes kwamen tevoorschijn.

Na een voortreffelijke lunch begon het verjaardagsfeest met een kleine competitie tussen de verschillende wachten, een trossenrace waarbij door samenwerking een tros langs een hindernisbaan geleid moest worden zonder de grond te raken. Het parkoers ging via het kabelgat, langs het bovendek weer naar beneden, trapje omhoog, onder de giek door en weer naar beneden, dit allemaal met 8 mensen en 1 tros achter elkaar.

Hierna was een touwtrekcompetitie georganiseerd, met als grote finale de strijd tussen de opstappers aan de ene kant, en de bootsman aan de andere kant, op het eerste gezicht een zeer ongelijke strijd van 22 tegen 1 maar door een speciale techniek en met een beetje hulp van de kaapstander won de bootsman makkelijk, dit tot vermaak van de bemanning en de begeleiders die niet meer bij kwamen van het lachen toen ze 22 verontwaardigde gezichten zagen.

Daarna kwam nog een koekhapwedstrijd en moest de dummy gezocht worden, uiteindelijk kwam iedereen bij elkaar in de theetuin en werd nationale verjaardag officieel geopend met een verjaardag lied en een bewondering van de prachtige taarten die gemaakt waren. Vervolgens genoot iedereen nog van her en der een gitaartje, beetje chillen in de zon, muziekje luisteren en de bemanning was op het gemakje bezig de kluiver te verwisselen.

Kortom een fantastische dag aan boord met een hele leuke groep mensen, een heerlijk zonnetje, lekker eten en prachtige taarten.

Volgend jaar 3 mei ga ik absoluut weer mee om deze gedenkwaardige dag mee te maken.

Enver begeleider
Dit blogbericht delen
Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL