Meevaarstages om jongeren te interesseren voor maritiem beroep

Vaar een keer mee op zee!

Meevaarstages om jongeren te interesseren voor maritiem beroep

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en de Vereniging van Waterbouwers organiseren unieke kennismakingsstages aan boord van een koopvaardij-, waterbouw- en zeegaand zeilschip. Tijdens de Navingo Maritime & Offshore Careerevent in het Rotterdamse Beurs-WTC op 28 april krijgt de eerste meevaarder in het maritiem paviljoen (S206) om 13.30 uur een stageplaats aangeboden.

Deze meevaarstages zijn bedoeld om jongeren te interesseren voor het maritieme beroep. Er zijn drie soorten kennismakingsstages. De zeevaartstage is voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar, die in Europa twee weken kunnen meevaren aan boord van een koopvaardijschip dat in vol bedrijf is. Ook is er voor jongeren in deze leeftijdscategorie de mogelijkheid om een dag kennis te maken aan boord van een waterbouwschip. Voor jongeren van 14 en 15 jaar is er een stagemogelijkheid in de vorm van een zeiltocht op zee aan boord van de driemasterschoener Eendracht.

Deze stages worden mede mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De regeling wordt uitgevoerd door de brancheverenigingen Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en Vereniging van Waterbouwers, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Zeescheepvaart, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw, alsmede Nautilus International, FNV Waterbouw, CNV Waterbouw en het Jaski Jeugdfonds.

Op www.maritimeexperienceday.nl kunnen geïnteresseerden zich – via een test - aanmelden.

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL