Project Meevaren

Afgelopen woensdag is het project Meevaren van start gegaan. Op 28 april heeft Tom Neef tijdens de Navingo Maritime & Offshore Careerevent in het Rotterdamse WTC de meevaartest gedaan op www.maritimeexperienceday.nl er kreeg direct een 'kennismakingsstage' van rederij Feederlines B.V. aangeboden. De achttienjarige scholier uit Lekkerkerk is hiermee de eerste meevaarder die gebruik maakt van de gelijknamige regeling om jongeren te interesseren voor het maritieme beroep.
De bijbehorende overeenkomst voor het meevaren kreeg Tom Neef uit handen van Tineke Netelenbos.

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en de Vereniging van Waterbouwers organiseren deze unieke kennismakingsstages aan boord van een koopvaardij-, waterbouw- en aan boord van de Eendracht. Er zijn drie soorten kennismakingsstages. De zeevaartstage is voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar, die in Europa twee weken kunnen meevaren aan boord van een koopvaardijschip dat in vol bedrijf is. Ook is er voor jongeren in deze leeftijdscategorie de mogelijkheid om een dag kennis te maken aan boord van een waterbouwschip. Voor jongeren van 14 en 15 jaar is er een stagemogelijkheid in de vorm van een zeiltocht op zee aan boord van de driemasterschoener Eendracht.

Deze stages worden mede mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De regeling wordt uitgevoerd door de brancheverenigingen Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en Vereniging van Waterbouwers, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Zeescheepvaart, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw, alsmede Nautilus International, FNV Waterbouw, CNV Waterbouw en het Jaski Jeugdfonds.
Ben jij zelf tussen de 14 en 26 jaar doe dan de test om in aanmerking te komen voor een van de stages. www.maritimeexperienceday.nl

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL