Jong ontmoet oud!

Op 25-05-2010 zijn er 30 jongeren en 6 begeleiders op de Eendracht gestapt. Tijdens deze drie daagse reis gaan de jongeren aan boord actief meedraaien in het wachtsysteem.

Aansluitend brengen de jongeren een bezoek aan het Scheepvaart en Transport College. Hier kunnen ze niet alleen genieten van het mooie uitzicht op de haven maar krijgen ze ook meer informatie over de mogelijkheden voor werk en scholing in thuishaven Rotterdam.
Op 28 mei 2010 laten de jongeren, die zich ondertussen thuis voelen aan boord van de Eendracht, senioren genieten van een dagtocht door ze rond te leiden en het gehele schip te laten zien. Voorafgaand helpen de jongeren met de voorbereidingen van deze edag en zullen o.a.  een taart bakken met de scheepskok.
Het doel is om de deelname aan de samenleving te stimuleren met de nadruk op het sociale contact tusen de twee groepen. Senioren en jongeren met verschillende culturele achtergronden ontmoeten elkaar en werken samen aan boord van de Eendracht. De jongeren krijgen zelfvertrouwen omdat ze hebben geleerd dat ze veel waard zijn aan boord en brengen dat over aan de senioren die een dag uit hun sociale isolement zijn, nieuwe contacten opdoen en de mogelijkheid krijgen om een uniek dagje uit te zijn.

Lees hier de ervaringen van de jongeren tijdens deze reis.

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL