Jongeren projecten 2010!

Jong ontmoet oud! (25-05-2010)
In mei 2010 hebben 30 CVD jongeren met 6 begeleiders drie dagen meegevaren op de Eendracht. Het zijn jongeren die om een reden niet thuis kunnen wonen en begeleidt worden met wonen, werken en studeren. Na drie dagen op zee, weer en wind te hebben getrotseerd, kwamen ze terug in hun thuishaven Rotterdam.

Hier begonnen ze aan hun voorbereidingen voor dag vier waarop senioren een dag uit hun sociale isolement werden gehaald door een dag mee te varen aan boord. Taarten werden gebakken, voordrachten geoefend en ook brachten ze nog een bezoek aan het Scheepvaart en Transport College. Tussen jong en oud werden al snel goede contacten gelegd en de jongeren hebben hun schip laten zien. Door samen te werken aan boord en elkaar te helpen waar nodig hebben de jongeren nieuwe inzichten gekregen. Het stimuleert deelname aan de samenleving en dit project bracht tevens de senioren een uniek dagje uit!

Lees hier de ervaringen van de jongeren en ouderen!

Introductiestage op de Eendracht (29-05-2010)
Jongeren van 14 en 15 jaar oud die positief uit de test op www.maritimeexperienceday.nl zijn gekomen mochten meevaren tijdens de eerste introductiestage op de Eendracht. 30 jongeren kwamen zaterdagavond aan boord en werden gelijk aan het werk gezet. Na het inrichten van de hutten begon de kennismaking met het schip. Het doel van dit project is om jongeren enthousiast te maken voor de maritieme sector! Na een spannende nacht aan boord vertrok het schip zondagochtend vroeg naar zee waarbij iedereen mocht sturen, navigeren, zeilen hijsen en met de machinist een kijkje kon nemen in de machinekamer. Alle jongeren waren even leergierig en enthousiast. In september 2010 zal er nog een meevaarstage aan boord van de Eendracht plaatsvinden.

Wil je weten of jij geschikt bent voor deze stage? Doe dan de test op www.maritimeexperienceday.nl

Bekijk hier de foto's en lees hier het complete verslag!


Lees hier meer over de stage mogelijkheden.

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL