Studenten uit Kazachstan aan boord in 2013

Dit jaar is er door de STC-Group (Scheepvaart en Transport College) een nieuwe maritieme opleiding gestart in Kazachstan.

De deelnemende studenten krijgen een beurs en zitten intern op de opleiding die een onderdeel vormt van de KBTU (Kazakh British Technical University) in Almaty in Kazachstan. Almaty ligt ongeveer 2500 km van de zee. De studenten hebben vaak nog nooit de zee gezien en een aantal van hen krijgt momenteel zelfs zwemles. 

Op 2 februari 2013 stappen ze aan boord van de Eendracht in Malaga, vanuit daar zeilen ze via Las Palmas, Azoren en Brest het schip in 57 dagen terug naar Rotterdam. Het doel van deze zeilreis is om de studenten een eerste ervaring op zee te bieden. Aan boord krijgen zij les van een meevarende maritieme docent en ook de vrijwillige bemanningsleden worden ingezet om zeevaardigheden te oefenen. Door praktijk en theorie te combineren aan boord van de Eendracht gaan de Kazachen eind maart met een dosis nieuwe kennis en ervaring terug naar school in Almaty.

Voorafgaand aan de reis zijn de 22 studenten, zowel man als vrouw, in januari twee weken in Rotterdam waar ze een programma volgen op het Scheepvaart en Transport College. Ook krijgen zij een Basic Safety Training, een monsterboekje en een medische keuring.

Na terugkomst in Nederland vaart de Eendracht in het voorjaar van 2013 maar liefst 10 werkweken met eerste jaar MBO en HBO studenten van het STC vanuit Rotterdam. Vanaf februari zullen deze ervaringen te volgen zijn via de blog op deze website!

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL