Zeilschip Eendracht opgeknapt en uitgezwaaid!

Hoewel er het voornemen was het dit jaar op het gebied van onderhoud rustig aan te doen, zijn er al met al toch weer heel wat punten en puntjes die zijn opgelost in de drie onderhoudsweken. Hoofdzaak was de constructie van een vaste koel- en vriesinstallatie.

Ontworpen in nauw overleg met de mensen die ermee moeten werken. Zo is een gedeelte van de koelkast ingericht voor het gebruik van Gastronorm-schalen. Dit zal een veel betere voorbereiding van bijvoorbeeld buffetten mogelijk maken. Alle andere rekken zijn qua maten zo ontworpen dat ook hier gebruik van genormaliseerde bakken gemaakt kan worden. Complimenten voor de Fa. Verhaar/Gebeko en de Fa. Kranendonk voor deze prachtige inbouw.

Verder is de inrichting van de boegschroefruimte ter hand genomen. De voorbewerkte stellingen zijn klaar en gemonteerd. De kaapstander is uitgenomen en elders verhaald. Ook is het HVAC systeem gecompleteerd en is deze installatie voorzien van een andere koelwaterpomp, waarmee we hopen het geluidsprobleem in de bovenliggende hutten op te lossen. Ook werden de motoren goed nagekeken, de PLC’s geprogrammeerd, het zeilgerei geïnspecteerd en zijn alle veiligheids- en reddingsmiddelen getest.

Een drietal drukke weken waren het, waarbij het goed is om te weten dat we voor een aantal werkzaamheden weer ruim gesteund zijn door een aantal bedrijven werkzaam in dit gebied. Daarbij In het bijzonder onze dank aan Havenschap Moerdijk, Jiffy, Caru Containers, Tholhuijsen Elektro, Anoka, Scheepswerf Made, PSI, Werk/leer bedrijf Orionis en Rederij Essberger. Natuurlijk gaat onze speciale dank uit naar alle mensen van de Eendracht die weer in grote getale belangeloos hebben meegewerkt!

Donderdagochtend 22 november is het schip uitgezwaaid. Het schip is met opstappers onderweg om via Brest, Lissabon en Madeira naar Las Palmas te zeilen. Op Las Palmas zal de Eendracht nog eens zes dagen stilliggen voor onderhoud. Hier zal onder andere vanwege het aangename klimaat in Las Palmas geschilderd worden.

Bekijk hier alle foto's en verslagen van het onderhoud.

Ook mee zeilen deze winter? Boek nu!

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL