Zeilschip Eendracht helpt Zeefakkel

Op maandagochtend 17 oktober 2011 heeft er een brand gewoed aan boord van het opleidingsschip van het zeekadettenkorps te Hellevoetsluis, de 'Zeefakkel'. Deze heftige brand heeft meer dan dertig procent van het binnenschip verwoest. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De emotionele schade is voor de kinderen en vrijwilligers enorm groot, de materiële schade is desastreus.

Het is teveel voor de Zeekadetten om de wederopbouw helemaal alleen te bolwerken. Daarom heeft het korps een oproep gedaan aan alle bedrijven die een hart hebben voor een maritieme jeugdvereniging en graag willen helpen.

Teamco Foundation Schweiz, sponsor van zeilschip Eendracht, heeft zich dit lot aangetrokken en de Eendrachtorganisatie in contact gebracht met het bestuur van het Zeekadettenkorps. De Eendracht en haar maritieme netwerk helpt de Zeefakkel met de wederopbouw.

De schade aan het schip is enorm en er moet ontzettend veel gebeuren. Dankzij de financiële steun van Teamco Foundation en door de materiële steun van verschillende bedrijven, kan de wederopbouw nu op een degelijke en professionele manier gaan plaatsvinden.

Met een enorme gedrevenheid zijn we aan het werk gegaan, met de bedoeling het schip in het voorjaar van 2012 weer in gebruik te nemen. Teamco Foundation, de Eendracht organisatie en het Zeekadettenkorps hebben een gezamenlijk doel: 'jongeren'. Het is van gemeenschappelijk belang dat jongeren in teamverband leren samenwerken. Dit werkt karaktervormend, kweekt saamhorigheid, teamgeest en doorzettingsvermogen. Schepen als 'Eendracht' en 'Zeefakkel' zijn uitstekende bouwstenen om dit doel te bereiken. Verder werkt zeilschip Eendracht nauw samen met het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam.

Veel zeekadetten varen ook mee op de Eendracht en kiezen voor een opleiding op deze school om daarna een carrière te beginnen in de maritieme sector. De organisaties kennen elkaar goed en de organisatie van de Eendracht willen de Zeekadetten graag helpen. Met de steun van de gezamenlijke sponsor Teamco Foundation Schweiz gaat dit helemaal lukken. Dankzij alle hulp kunnen de Zeekadetten de jeugd weer de weg naar zee wijzen.

We zijn momenteel druk bezig om de uitgebrande accommodatie op de Zeefakkel verder te ontmantelen, grondig schoon te maken en gereed te maken voor wederopbouw. Daarna kunnen we pas met het inbouwen van een nieuwe accommodatie beginnen. Dit project gaat maanden duren en we kunnen nog veel hulp gebruiken, zowel financieel als in natura. Indien u denkt dat u ons kunt helpen dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met Rob Krootjes, directeur van de Eendracht, r.krootjes@eendracht.nl of Jeroen van Tussenbroek, voorzitter van het Zeekadettenkorps Hellevoetsluis, voorzitter@zeefakkel.nl

Voor meer informatie over de Zeefakkel: www.zeefakkel.nl  
Voor meer informatie over Zeilschip Eendracht: www.eendracht.nl  
Voor meer informatie over Teamco Foundation Schweiz: www.teamco-foundation.ch  Dank u wel!

Rob Krootjes en Jeroen van Tussenbroek

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL