GOEDE DOELEN MAAND - SEPTEMBER

Stichting Zeilschip Eendracht zet zich in om jong en oud te laten ontdekken wat zeezeilen met je doet. Vanuit onze visie dat teambuilding bijdraagt aan een samenleving waar mensen van elkaar op aan kunnen, elkaar inspireren en motiveren, werken we aan verschillende maatschappelijke projecten. Steeds vaker doen we dit in samenwerking met andere goede doelen en maatschappelijke organisaties. In september zijn onder andere Het Nationaal Ouderenfonds, Middin, Vaarkracht, Waterbouwers en Excelsior4All aan boord gestapt. Lees hieronder meer over deze organisaties.

Ook een project steunen of samenwerken? Neem contact met ons op! -> 010 - 290 50 00 of info@eendracht.nl

Het Nationaal Ouderenfonds - www.ouderenfonds.nl
Het Nationaal Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom zet deze organisatie zich met hart en ziel in voor ouderen in Nederland die eenzaam zijn, kwetsbaar of verminderd zelfredzaam zijn of het risico daartoe lopen. Om invulling te geven aan dit goede doel, zorgt dit fonds dat ouderen weer (meer) sociale contacten krijgen. Dit gebeurt tijdens speciale activitetien, zoals tijdens een dagje uit met de Eendracht.

Middin - www.middin.nl 
Iedere dag zetten zij ons in voor ruim 4.400 cliënten. Zij hebben een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. En ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een beperking door ouderdom kunnen op Middin rekenen. Middin biedt ondersteuning en zorg op woonlocaties, aan huis en in activiteitencentra. Ook gaan zij regelmatig een dagje uit met hun cliënten, zoals een dagje ontspannen varen op de Eendracht.

Stichting VaarKracht - www.vaarkracht.nl
Stichting VaarKracht organiseert voor kankerpatiënten en hun naasten overal in het land kosteloos onvergetelijke vaartochten. Op het water worden alle zorgen even vergeten. Met de Eendracht maakt VaarKracht dagtochten en een meerdaagse reis.

Waterbouwers - www.waterbouwers.nl
Een promotiecampagne vanuit de Waterbouwers om jongeren te interesseren voor het maritieme beroep. Eén van de onderdelen is een eendaagse zeiltocht op zee aan boord van de Eendracht voor jongeren van 14 en 15 jaar.

Excelsior4All Maritime Experience day - www.excelsior4all.nl
Stichting Excelsior4All bereikt elk jaar duizenden kinderen, jongeren en volwassen middels haar maatschappelijke projecten. Middels de samenwerking met de gemeente Rotterdam, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven zorgt stichting Excelsior4All voor de ‘verbinding met de samenleving’. Kinderen, aangesloten bij Excelsior4All hebben een 'maritime experience' aan boord van de Eendracht gehad. Zij leerden knopen, kregen uitleg over de navigatie en mochten helpen met het hijsen van een zeil.

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL