Eendracht ontvangt AMVER award

Op dinsdag 7 november 2017 heeft de Eendracht tijdens de Europoort beurs de Amver award in ontvangst mogen nemen. Benjamin Strong van de Amerikaanse Kustwacht overhandigde dit award aan Eendracht-vrijwilliger; Ruud Boele.

Het AMVER-systeem is opgericht voor schepen in noodsituaties. De AMVER Awards worden sinds 1971 uitgereikt om bedrijven te bedanken waarvan schepen regelmatig participeren in dit systeem.

Het Automated Mutual Assistance Vessel Rescue System, ofwel AMVER, is een uniek systeem dat is ontwikkeld door de United States Coast Guard (USCG) in 1958. Het systeem kent een lange geschiedenis en het idee komt direct voort uit de bekende ramp met de Titanic in 1912. Het doel van AMVER is om schepen te betrekken bij reddingsacties. Schepen geven op vrijwillige basis gegevens af. Bijvoorbeeld over de af te leggen route, scheepstype, of er een arts aan boord is en hoe uitgebreid de medicijnvoorraad aan boord is. Hierdoor kunnen de autoriteiten deelnemende schepen oproepen om schepen in nood te hulp te schieten. Door de registratie van verschillende gegevens is het daarnaast ook mogelijk om uit de beschikbare schepen het meest geschikte schip aan de gewenste vraag te koppelen.

Bron: KVNR 





« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL