5 THINGS TO DO // SINT MAARTEN

Gek op reizen en op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen? Wat dacht je van Sint Maarten. Duiken, snorkelen of liever relaxed een boek lezen op het strand? Het kan allemaal op dit Caribische eiland. Ga jij binnenkort naar de Caribbean en wil je alvast in de stemming komen of ben je op zoek naar inspiratie voor jouw volgende trip? Wij zetten 5 tips op een rijtje met dingen die niet mogen ontbreken bij een bezoekje aan dit eiland.

Zon, zee en parelwitte stranden
Tip 1 van de 5 must-do’s is misschien wel de meest voor de hand liggende. Het bezoeken van een van de parelwitte stranden met azuurblauwe zee. Een van de meest bijzondere strandlocaties is wel Maho Beach. Dit strand ligt namelijk onder de aanvliegroute van het Prinses Juliana vliegveld. Vanaf het strand vliegen de vliegtuigen rakelings over je heen. Wil je liever een van de andere stranden ontdekken? Neem dan eens een kijkje bij Little Bay Beach, een geschikt strand om te duiken. Ook bij Dawn beach kun je goed duiken of snorkelen door het prachtige koraalrif. Great Bay Beach is het strand vlakbij de boulevard.

Culinaire hoofdstad van de Caribbean
Er is goed nieuws voor foodies. Sint Maarten, ook wel de culinaire hoofdstad van de Caribbean, heeft opvallend veel restaurants. Van Beach bars, tot toprestaurants met traditioneel franse keuken. In het dorp Grand Case vind je verschillende top restaurants met uitzicht op mooie zandstranden. Deze plek kun je dus niet overslaan als jij heerlijk wil dineren in Caribische sferen.

Snorkelen en duiken
Rondom Sint Maarten is een leefomgeving met veel uiteenlopende tropische vissen. Het is dan ook mogelijk om op verschillende plekken te gaan duiken of snorkelen tussen deze prachtige onderwaterwereld. Populaire duiklocaties zijn te vinden bij Great Bay and Cable Reef, beide uitgerust met een eigen gezonken schip. Er worden ook op verschillende locaties duik- en snorkelexcursies aangeboden. Duiken op Sint Maarten kan het gehele jaar door.

Pic Paradis
Pic Paradis is het hoogste puntje van Sint Maarten. Deze heuvel is maar liefst 424 meter hoog. Voor de fanatiekelingen is er een wandelpad naar dit waanzinnige uitkijkpunt. Onderweg zal je tussen het groene landschap veel vlinders spotten. Wie minder goed ter been is, kan uiteraard ook met de auto naar boven rijden.

Eilandhoppen op Tall Ship Eendracht
Wil jij meer van de Caribbean zien tijdens jouw verblijf op Sint Maarten? Heb je al gedacht aan eilandhoppen met een Nederlands zeilschip van maar liefst 60 meter lang! Samen met een groep van 39 opstappers, met de gevarieerde leeftijden tussen de 15 en 80 jaar stap jij aan boord op Sint Maarten. Tijdens deze 9 daagse zeilreis ontdek jij de Britse Maagdeneilanden.

Een waar zeilers paradijs want de eilanden liggen maar op een paar uur varen van elkaar vandaan. Zo bezoeken we bijvoorbeeld Virgin Gorda, Jost van Dyke en Tortola. De Britse Maagden Eilanden bestaan naast deze relatief grote eilanden uit wel 50 kleinere en vaak onbewoonde eilanden. Tijdens de reis wordt er door de schipper besloten welke eilanden bezocht zullen worden. Dit zal door wind, weer en stroming worden bepaald.

Bekijk de reis hier: https://www.eendracht.nl/boek-uw-reis/reizen/190201 

            

//

                

#zeilschipeendracht #sailingshipeendracht

---------------------------------------------

We zoeken er nog EENDJE!
VACATURE: PARTIME: Kapitein m/v

---------------------------------------------

Zelf een echt zeilavontuur beleven?
Klik hier voor al onze geplande meerdaagse zeilreizen.

---------------------------------------------

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL