Voorkom de winterblues!

Zon, zee, zeilen met de Eendracht!


Heb jij al last van een winterdip? Er zijn verschillende manieren om iets aan een winterblues te doen. Maar wij hebben het beste recept, namelijk een zonnige zeilreis! Zeilschip Eendracht is aangekomen bij haar eerste overwinterbestemming: Brest. Hiervandaan zal zij verder koers zetten naar de zon. Onder andere Kaapverdië, Suriname en de Cariben staan op het programma. Stap ook aan boord en geef jouw winterblues geen kans!

Mijlen maken voor het goede doel
"Als je een zeilreis maakt met de Eendracht geef je niet alleen jezelf een boost, maar ook het goede doel", vertelt Nanda Overdevest, directeur van Stichting Zeilschip Eendracht. "In de wintermaanden varen wij commerciële reizen om inkomsten te genereren. Op deze manier kunnen wij het zeilschip onderhouden, maar bovenal mensen die het om allerlei redenen niet zo goed hebben getroffen aan boord de dag of week van hun leven bezorgen. Voor een zomers gevoel in alle opzichten, kies je voor een winterzonreis met de Eendracht!"


FILM Youtube: https://youtu.be/lxH0-e_0s5E  

Het Eendracht-avontuur
Zeilen op de Eendracht doe je niet alleen. Samenwerken is namelijk ontzettend belangrijk op dé grootste driemastschoener van Nederland. Tijdens de groepsreizen leer je zeilen, doe je nieuwe sociale contacten op, ben je veel buiten en leer je elke dag nieuwe dingen. Het zeilschip wordt grotendeels bemand door een vrijwillige, maar professionele crew. Wat een extra dimensie geeft aan de reizen. Tijdens een reis draai je als een echt bemanningslid mee in het wachtsysteem van '4 uur op en 8 uur af'. "Geen mobiel bereik, geen televisie en geen internet. Je vaart letterlijk en figuurlijk weg van alle stress", zegt Nanda over het meezeilen. De wachten worden begeleid door een kwartiermeester die je alles leert over het reilen en zeilen aan boord van een zeegaand zeilschip.

Droombestemmingen
Er zijn zeilreizen in vele soorten en maten. Nanda vervolgt: "Tijdens de actieve zeilreizen maakt de Eendracht vooral zeemijlen en gaat het écht om het zeilen en het één worden met de natuur. Tijdens het eilandhoppen is er een afwisselend programma van zeilen en het bezoeken van verschillende eilanden. Ook krijg je op de eilanden de gelegenheid om rond te kijken, een excursie te maken of 's avonds erop uit te gaan."

Het gevoel van Eendracht-reiziger Bob Wielanga: "De wind lijkt het goed met ons voor te hebben. We denderen met ruim 6 knopen richting St. Maarten. Een speldenknop op de oceaan. Vroeger was geluk nog heel gewoon. En die sfeer herleeft aan boord van de Eendracht.' 

Ga om te boeken en info naar: www.eendracht.nl

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL