Op 4 december start onze eilandhop reis, wat kan je verwachten?

Relaxed eilandhoppen

Een echte relax vakantie; witte stranden, palmbomen en natuurlijk zeilen! Bij deze vakantie hoeft er niet elke dag doorgevaren te worden, maar gaan we relaxed eilandhoppen. Op de meeste dagen zullen we een bijzonder eiland aandoen. Een actieve excursie of zwemmen vanaf een hagelwits strand? Voor de actieve en minder actieve vakantieganger is er wat te doen! Gedurende de avonden zullen we gezamenlijk het schip omvaren, af en toe een dag én een nacht; maar soms blijven we ook ergens in een baai overnachten. De eilanden welke we willen gaan aandoen (onder voorbehoud) zijn als volgt: Boa Vista, Santiago,  Ilha de Fogo, Mindelo en Palmeira. Lees verder...

 

Op avontuur met zeilschip Eendracht
Meezeilen met zeilschip Eendracht is een bijzondere ervaring! Komende wintermaanden reizen wij weer af naar zonnige oorden. Op 4 december gooien we de trossen los vanuit Sal, Kaapverdië om een kleine twee weken te gaan eilandhoppen. In deze blog leggen we uit wat je kan verwachten aan boord op zeilschip Eendracht.

Divers archipel
Vanaf Palmeira start de vaartocht, we varen met de klok mee langs alle bijzondere bestemmingen die de Kaapverdische eilanden te bieden hebben. Van hagelwitte stranden tot aan de drukke hoofdstad Praia. De bijzondere eilanden hebben allemaal een eigen verhaal, op een van deze vulkanische eilanden  is ook Pico de Fogo te bezoeken. Deze vulkaan is 14 jaar geleden uitgebarsten en op deze vruchtbare grond vind je nu diverse wijnvelden en vind er koffieteelt plaats.

Leven aan boord
Tijdens deze relaxte eiland hop reis zijn er naast het ontspannen en vakantievieren, ook een aantal taken die gedaan moeten worden aan boord. Samen varen we het schip dag en nacht, rond de Kaap Verdische eilanden. Er zal tijdens de vaart gezeund moeten worden, zeilen zetten, wacht lopen en natuurlijk navigeren en sturen. Elke reis is op basis van volpension; laat je verwennen door vers gebakken broodjes en onder andere verse vis tijdens het avondeten.

Maatschappelijk op vakantie
Alle commerciële vaartochten dragen bij aan het goede doel. Met de reis die je boekt, draag ook jij bij aan het goede doel. Alle winsten vloeien direct terug richting de stichting. Met deze opbrengsten hebben we afgelopen jaar ruim 1500 bijzondere gasten mogen rondvaren. De meest uiteenlopende goede doelen zijn bij zeilschip Eendracht aan boord geweest. Denk aan de volgende  goede doelen: Sailing Kids (langdurig zieke kinderen, in samenwerking met het Sofia Kinderziekenhuis), Het Vergeten Kind (voor kinderen waarvan het niet standaard is om op vakantie te gaan), Bartiméus (stichting welke visueel gehandicapte een prachtige dag aanbied), Vaarkracht ((ex)-kankerpatienten) en onderandere het Nationaal Ouderenfonds (veelal eenzame ouderen).

Op deze bijzondere reizen willen we dat iedereen kan ontdekken wat zeezeilen met je doet. Vanuit onze visie dat teambuilding bijdraagt aan een samenleving waar mensen van elkaar op aan kunnen, inspireren en motiveren. We creëren daardoor nog meer kansen. Kansen om kracht te halen uit die teamspirit« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL