Nieuwe bestuursleden voor Stichting Zeilschip Eendracht

Het bestuur is uitgebreid met maar liefst twee nieuwe leden. Dirk van der Plas, directeur van DAP Barging BV en Dirk Cupido, financial director bij NeKo International Holdings bv, zijn de nieuwe aanwinsten binnen ons bestuur.Dirk van der Plas


Dirk begon DAP Barging zo’n 19 jaar geleden. Deze trouwe Eendracht-sponsor biedt logistieke en financiële zekerheid voor binnenvaartschepen. Een wereld waarin veel is veranderd en waarin Dirk met zijn onderneming is meegegroeid. Dirk over zijn bedrijf: “DAP focust zich vooral op de Rijnvaart, daar wordt het geld door echte moderne schepen verdiend. 60% van de Rijnvaart vaart trouwens onder Nederlandse vlag.” Dit nieuwe bestuurslid bracht al heel wat uren door op de Eendracht. “Wat ik zoal met de Eendracht heb ondernomen? Zeilreizen van Cuba tot Madeira, Zuid-Spanje en de Cariben. Prachtige bestemmingen, maar uiteindelijk gaat het om het zeilen.” Hollandse degelijkheid “De Eendracht vind ik een prachtig zeilschip. Het is zo goed gebouwd, dat het er nu na al die jaren nog goed uitziet. Hufterproef met een goede smaak. Dat noem ik nou echte Hollandse degelijkheid”, vervolgt Dirk. “Het dagverblijf is gewoon gezellig, de bemanning is vrolijk en de koks koken goed. Vooral dat belangeloos inzetten voor het goede doel, stimuleert mij om iets te doen. Het is en blijft bijzonder dat al die vrijwilligers, ook het bestuur, zich inzetten voor jongeren. Het letterlijk opgescheept zitten met elkaar biedt zoveel kansen. Dat gegeven zou van mij nog wel meer bekendheid mogen krijgen.”

Dirk Cupido

Dirk kent zowel de oude als de ‘nieuwe’ Eendracht. Het eerste zeilschip kent hij nog via zijn werk bij Boskalis en tijdens zijn carrière bij Damen ontdekte hij de tweede Eendracht. Dirk: “Elk jaar vaart er een besloten netwerkgroep mee aan boord, waarvan de leden bijna allemaal werkzaam zijn in de maritieme wereld. Door een van hen ben ik gevraagd om mij ook bij deze groep aan te sluiten.” Ondertussen is Dirk fi nancial director bij Neko en onlangs stapte hij voor de tweede keer een week aan boord van de Eendracht om uit te waaien. “Sowieso heb ik veel affi niteit met boten. Ik ben bijvoorbeeld ook Meesleper van Stichting Zeesleepboot Holland”, vervolgt Dirk. “Aan boord had ik met Bert Jaski en een aantal andere bestuursleden een goed gesprek. Van hen hoorde ik dat zij nieuwe bestuursleden zochten. Ik was meteen enthousiast! Bestuurswerk is mij niet vreemd, maar dit was altijd werkgerelateerd. Voor de Eendracht bestuurswerk te doen, lijkt mij ontzettend leuk. Ook omdat dit alles met schepen te maken heeft, maar buiten de sector scheepsbevoorrading valt, waarin ik nu werkzaam ben.” “De ervaring die ik meeneem? Los van de algemeen bestuurlijke ervaringen en gezond verstand heb ik een bedrijfseconomische achtergrond. Zeg maar het organiseren van organisaties. Maar eerst ga ik mij even inlezen, zodat ik weet wat er binnen het Eendracht-bestuur zoal speelt.”

Dirk van der Plas en Dirk Cupido, welkom aan boord!

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL