Samen voor een betere toekomst

Samen voor een betere toekomst

De vitrines van BeGlobal Intercédé in Waddinxveen liggen vol bekende én bijzondere promotie-artikelen: jassen, fleurige sokken, paraplu’s, pennen. Deze keer is het niet zomaar een pen, maar één die in zeewater oplost tot visvoer.

“Bij Product Media is het idee dat je wat terug krijgt of doet voor een geschenk. Zoals bijvoorbeeld met de nieuwe eendjes van de Eendracht, waarmee je als koper de stichting steunt”, legt directeur André Noordwijk uit.

Product Media is voor bedrijven en andere organisaties dé manier van promotie van nu en de toekomst. Niet het simpel weggeven van een presentje – het alom bekende relatiegeschenk – maar de beoogde interactie moet zorgen voor verbinding en naamsbekendheid. Duurzaamheid speelt daarbij een vanzelfsprekende rol. Leuke, creatieve en verrassende producten tot zelfs dagvers fruit dragen die boodschap uit voor een klant.

‘’De duurzame koers geldt als ‘speerpunt’ van zijn bedrijf’’, vertelt André. ‘’Zowel wat betreft de inkoop van aangeboden producten als de huisvesting is deze gedachte maatgevend. Mijn bedrijfspand is daarom voorzien van een warmtepomp en het dak ligt vol zonnepanelen.’’

Met deze duurzame koers heeft BeGlobal een prominente plek in de Nederlandse promotiebranche veroverd. Na de overname van Intercédé afgelopen najaar telt het bedrijf nu zestien medewerkers. Het maakt deel uit van het internationaal samenwerkingsverband IPPAG dat op het gebied van promotie verantwoord ondernemen nastreeft.

En dat terwijl het allemaal achttien jaar geleden begon op een zolderkamertje thuis. “Het bedrijf is in mijn studententijd ontstaan. Als studieproject moesten we iets importeren uit Tsjechië. Dat werd een relatiegeschenk”, kijkt André terug.

Rondom diezelfde tijd raakt André als leverancier verbonden aan de Eendracht en later als sponsor. “Zelf ben ik niet echt nautisch opgevoed maar wat de Eendracht doet maakt écht verschil. Jongeren van heel diverse groepen komen in aanraking met zeilen en doen samen ervaringen op. Die ontwikkeling van jonge mensen dat is de “gemene deler” tussen BeGlobal en de Eendracht, dat is wat ons betrokken houdt!”

Meer weten? www.beglobal.nl