“Eendracht op Jacht”

“Eendracht op Jacht”

In de periode van dinsdag 23 t/m donderdag 25 november organiseren 2 koks van de Eendracht een -workshop- “Wildbereiding”. Niet op het schip maar op een prachtige locatie in de Belgische Ardennen.

Gerard Lutz en Peter Moojen ontvangen in die periode (maximaal) 15 personen om midden in het wildseizoen, in het hart van de Ardennen zich bezig te gaan houden met verschillende bereidingen van wild. Dit vindt plaatst in een comfortabel hotel met luxe kamers, een gezellig restaurant en een goed geoutilleerde keuken. Na ontvangst en kennismaking krijgen de gasten/deelnemers tekst en uitleg over het programma van de komende dagen, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Na een reis naar de Ardennen heeft natuurlijk nog niet iedereen zin om direct achter het fornuis te gaan staan, dus zorgen wij voor de maaltijd. Die eerste avond gaan we na het diner met een regionale jager ‘Wild Spotten’. Direct naast het hotel is een uitgestrekt bosgebied waar veel wild huist. De volgende ochtend komt er een wild polier om ons de kunst uit te leggen van uitbenen en voorbereiden van wild voor consumptie.

In de middag volgt de uitleg van een Belgische en een Nederlandse Meester- Kok over 2 wildbereidingen. Natuurlijk gaan we daar dan in de avond tijdens het diner van genieten. De volgende dag (donderdag) bezoeken we een artisanale Bierbrouwerij in de buurt. Met het donkere (Belleveaux Brune) gaan we dan die middag een “Civet de Biche” (stoofschotel van Hert) maken.

De kosten van deze “Eendracht Wilddagen” bedragen € 650,00 p.p.

Hierbij zijn inbegrepen: de kosten voor logies, ontbijt en alle maaltijden, inclusief alle wijnen, koffie, thee en andere drankjes.

De opbrengst komt ten goede aan: Stichting Zeilschip de Eendracht.

Beelden: Chris Bonis Fotografie

Vul onderstaand contactformulier in en meld je aan!

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.