Eilandhoppen met de Eendracht: El Hierro & La Palma | Reisverslag #1 - Door OpReisMetCo

Eilandhoppen met de Eendracht: El Hierro & La Palma | Reisverslag #1 – Door OpReisMetCo

Ga je mee met de Eendracht?

Op 17 november verschijnt er een mail in de mailbox: ga je mee eilandhoppen bij de Canarische Eilanden tijdens de feestdagen? Vanuit Portugal vlieg ik naar Spanje om op Gran Canaria aan boord te stappen van de Eendracht.

Op naar Gran Canaria

Vanuit Faro reis ik naar Sevilla, een van de mooiste steden die ik ooit bezocht heb! Twee dagen later stap ik in Sevilla op een vlucht naar Gran Canaria.

Het is even geleden dat ik op Gran Canaria was maar ik herken het landschap meteen. Ik verblijf een paar nachten in de hoofstad en bezoek het oude centrum, werk een beetje en geniet van de zon op het strand. Niet slecht voor een werkvakantie!

Eilandhoppen met de Eendracht

Maandag 20 december wordt ik aan boord van de Eendracht verwacht, een beetje zenuwachtig ben ik wel. Tijd om hierover na te denken is er niet want ik wordt bij het schip opgewacht door een enthousiaste crew.

Aan boord wacht me een aangename verassing, namelijk een vierpersoonshut voor mezelf!

De schipper geeft een introductie, we krijgen een heerlijke maaltijd en sluiten af met een borrel.

Het wachtsysteem

Aan boord van de Eendracht draai je mee in het wachtsysteem van ”4 uur op, 8 uur af”’. Deze wachten gaan dag en nacht door aangezien het schip ook dag en nacht vaart. Tijdens de wacht krijg je diverse klussen zoals helpen met zeilen hijsen, de afwas, aan het roer staan of het dek soppen.

Tijdens je wachten leer je veel over het zeilen op een tallship en het is ook nog eens erg gezellig.

Voor het eerst zeilen!

Mijn eerste wacht is 8 uur ‘s ochtends en we varen de haven van Las Palmas uit. Ik hoor zoveel termen over de lijnen en wat we ermee doen als we zeilen dat mijn hoofd ervan duizelt, hoe ga ik dit onthouden?

Gelukkig kan ik meteen oefenen omdat er meer wind staat dan verwacht, hierdoor kunnen we de zeilen hijsen.

Ik ben nog nooit zeeziek geweest maar ik merk dat mijn maag enigzins onrustig is. Ik ben blij als ik ‘s avonds in bed lig na een dag met veel indrukken.

Bliksembezoek aan El Hierro

De volgende dag komen we aan bij het eerste eiland: El Hierro. We hebben drie uur daglicht om het eiland te bekijken en samen met Jan maak ik een wandeling van de haven naar de hoofdstad. Best een flinke klim en een pittige wandeling.

Vanaf de berg hebben we een mooi uitzicht op de Eendracht. Leuk om het zeilen af te wisselen met dit soort mooie plekken!

Een dag op zee

Helaas varen we vandaag op de motor omdat de wind het laat afweten. Af en toe zien we dolfijnen en zelfs een glimp van een walvis. Ook krijgen we les in knopen en doen we een oefening man overboord.

Kerst op La Palma

Vandaag meren we aan bij La Palma, toch een beetje spannend omdat daar maandenlang een vulkaan is uitgebarsten. Gelukkig is de vulkaan weer rustig, wel zie je nog sporen van de uitbarsting.

Samen met mijn wacht ga ik op ontdekkingstocht in Samta Cruz de La Palma. De vulkaan is goed te ruiken, een lekkere geur van rotte eieren. We maken een wandeling van 19 kilometer waar we de hele middag over doen.

Die avond dost iedereen zich op voor een kerstdiner. De koks hebben zich uitgesloofd en de eetzaal is prachtig versierd. We smullen van een heerlijk driegangendiner.

Het eilandhoppen bevalt tot nu toe goed, ik vind de afwisseling tussen het varen en het bezoeken van de eilanden erg leuk.

Meer lezen van Opreismetco

Wil je de hele blog lezen? Neem een kijkje op haar website!