Helemaal fan van de Eendracht

Helemaal fan van de Eendracht

Romy Goedhart is een duizendpoot op kantoor en oranjewacht aan boord met oog voor de gasten. Romy over haar werk bij Stichting Zeilschip Eendracht:

 

Op kantoor

“In het eerste jaar van mijn hbo-opleiding Office Management, was ik op zoek naar een stage en had daarvoor een oproep op LinkedIn geplaatst. Iemand uit mijn netwerk gaf mij een tip om het eens bij het Eendrachtkantoor te proberen, waarna ik een open sollicitatie stuurde. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en sindsdien ben ik helemaal fan!

Naast het kantoorwerk heb ik ook gevaren als oranjewacht, want dat leek me erg leuk. Toen de vraag kwam of ik het leuk zou vinden om na mijn studie fulltime op kantoor te komen werken, was ik gelijk enthousiast. Sinds januari werk ik als sales- en marketingmedewerker voor de Eendracht en heb je grote kans dat je mij aan de lijn krijgt als je ons belt. Ik beantwoord alle vragen die via de infomailbox binnenkomen en maak de boekingen voor de reizen. Kortom, ik verzorg met veel plezier het contact met de klanten.

 

“Een van de leukste herinneringen: op een avond lagen we voor anker voor de kust bij  Noordwijk en hebben we op het voordek film gekeken op de boomfok, supercool!”

 

Aan boord

Aan boord werk ik mee als oranjewacht. Je hebt dan veel verschillende taken en we verzetten tijdens een tocht heel veel werk met elkaar. Het leukste daaraan vind ik om ervoor te zorgen dat de gasten een heerlijke en onvergetelijke dag aan boord hebben en dat wij daar eigenlijk op de achtergrond als team voor zorgen en aan bijdragen. Laat iemand anders maar achter de bar staan, ik loop liever zes keer over het zeilschip heen en weer om spullen te halen en alle opstappers in het oog te houden. Zo kan ik goed zien of iedereen het naar zijn zin heeft. Ik ben van nature echt een gezelschapsmens. Ook in mijn vrije tijd ga ik met vrienden en familie graag op pad om samen met hen te genieten.”

 

Samen met goede doelen

“Wat ik heel bijzonder vind, is dat we reizen maken in samenwerking met goede doelen voor mensen die wel wat wind in de zeilen kunnen gebruiken. Ondertussen heb ik verschillende dagtochten meegemaakt en met eigen ogen gezien wat dit met mensen doet. Je ziet mensen volop genieten en, ondanks dat sommige opstappers last van zeeziekte krijgen, met een grote glimlach ’s avonds van boord stappen. Je geeft ze echt een onbezorgde dag uit en je hoopt altijd dat de impact daarvan aan de wal nog even doorgaat.

 

“Met eigen ogen gezien wat de Eendracht met mensen doet.”

 

Afgelopen jaar heb ik op kantoor ook meegewerkt om sponsorgeld binnen te halen om alle bijzondere projecten te kunnen organiseren. Elke keer als we weer een toezegging kregen maakten we een dansje op kantoor, omdat dit betekent dat we weer mensen blij kunnen en mogen gaan maken.

Ook de jongerenreizen vind ik heel tof! Ik heb met een andere stagiaire een zeilkamp voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar georganiseerd. Ik ben die week zelf ook meegegaan en dat was echt heel gezellig. Er was een goede klik onderling en er werd heel fanatiek meegedaan met alle activiteiten aan boord. Een van de leukste herinneringen van die zeilreis: op een avond lagen we voor anker voor de kust bij Noordwijk en hebben we op het voordek film gekeken op de boomfok, supercool!”

 

”Het Eendracht-gevoel wil ik graag delen.”

 

Nog meer Eendracht

“Welke reizen zou ik zelf nog eens willen maken? Ik zou met de Eendracht wel overal heen willen, zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in een buitenlandse haven geweest. Maar het lijkt me ook heel erg leuk om te gaan eilandhoppen onder de warme zon en dolfijnen mee te zien zwemmen met de Eendracht! Ik hoop nog heel wat zeilreizen te kunnen gaan maken.

Het Eendracht-gevoel wil ik sowieso heel graag delen. Zo heb ik afgelopen september drie goede vrienden meegenomen tijdens een weekend zeilen en zij zijn nu ook helemaal enthousiast. En dat is natuurlijk ook een van de doelen waar het bij de Eendracht om draait: jongeren enthousiast maken voor zeezeilen en laten zien wat teambuilding met je doet.”