Hoe voorkom je de winterblues?

Hoe voorkom je de winterblues?

Met avontuur, actie en gezelligheid!

De winter is volop aan de gang en er lijkt geen eind te komen aan de donkere, druilerige dagen. Er zijn allerlei manieren om iets aan een winterdip te doen. Maar bij één recept weet je zeker dat het werkt: avontuur, actie en gezelligheid! Ons Rotterdamse zeilschip Eendracht is momenteel aan het overwinteren en met bucket-list bestemmingen als Sint Maarten, de Azoren en Frankrijk krijgt jouw winterblues geen kans.

Mijlen maken voor het goede doel
“Als je een zeilreis maakt met de Eendracht geef je niet alleen jezelf een boost, maar ook het goede doel”, vertelt Nanda Overdevest, directeur van Stichting Zeilschip Eendracht. “In de wintermaanden varen wij commerciële reizen om inkomsten te genereren. Op deze manier kunnen wij het zeilschip onderhouden, maar bovenal mensen die het om allerlei redenen niet zo goed hebben getroffen aan boord de dag of week van hun leven bezorgen. Voor een zomers gevoel in alle opzichten, kies je voor een winterzeilreis met de Eendracht!”

Het Eendracht-avontuur
Zeilen op de Eendracht doe je niet alleen. Samenwerken is namelijk ontzettend belangrijk op dé grootste driemastschoener van Nederland. Tijdens de groepsreizen leer je zeilen, doe je nieuwe sociale contacten op, ben je veel buiten en leer je elke dag nieuwe dingen. Het zeilschip wordt grotendeels bemand door een vrijwillige, maar professionele crew. Wat een extra dimensie geeft aan de reizen. Tijdens een reis draai je als een echt bemanningslid mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Geen mobiel bereik, geen televisie en geen internet. Je vaart letterlijk en figuurlijk weg van alle stress. De wachten worden begeleid door een kwartiermeester die je alles leert over het reilen en zeilen aan boord van een zeegaand zeilschip.

Droombestemmingen
Er zijn zeilreizen in vele soorten en maten. Tijdens de actieve zeilreizen maakt de Eendracht vooral zeemijlen en gaat het écht om het zeilen en het één worden met de natuur. Tijdens het eilandhoppen is er een afwisselend programma van zeilen en het bezoeken van verschillende eilanden. Ook krijg je op de eilanden de gelegenheid om rond te kijken, een excursie te maken of ’s avonds erop uit te gaan.

Het gevoel van Eendracht-reiziger Bob Wielanga: “De wind lijkt het goed met ons voor te hebben. We denderen met ruim 6 knopen richting St. Maarten. Een speldenknop op de oceaan. Vroeger was geluk nog heel gewoon. En die sfeer herleeft aan boord van de Eendracht.’

Deze winter is het nog mogelijk om een eilandhopreis of actieve zeilreis te maken. Ga snel naar het vaarprogramma en boek jouw favoriete zeilreis! Klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWS & BLOG


Nieuwe sponsor Koole Terminals 29 Sep

Nieuws

Nieuwe sponsor Koole Terminals

Lees verder

Reis blogs

Jongerenzeilkamp 3-9 augustus

Lees verder
Jongerenzeilkamp 3-9 augustus 28 Aug