Nieuwe sponsor Alhra Groep

Nieuwe sponsor Alhra Groep

“Als team, het team van de Eendracht steunen.”

De Alhra Groep, die bestaat uit vier gespecialiseerde bedrijven in glas en kozijnen, is sinds kort maatschappelijk partner van Stichting Zeilschip Eendracht. Directeur Ferrie van Heusden vertelt over de kracht van samen optrekken.

“Samenwerken is in onze ogen de basis voor succes,” zo begint Ferrie van Heusden, die mede namens directeur Philip van der Mijn het woord voert. “Dit is iets wat we echt samen hebben besloten. Als Alhra Groep vinden wij het belangrijk dat wij als team, het team van de Eendracht steunen en daarmee invulling geven aan ons beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij willen mensen die het nodig hebben extra steunen waar dit mogelijk is.”

Combinatie van goede doelen

Ferrie van Heusden vervolgt: “In onze zoektocht naar een goed doel, hebben we gekeken wat echt bij ons past. De Eendracht is voor mij als Rotterdammer geen onbekende, maar een relatie attendeerde ons op hoe het zeilschip jong en oud kansen biedt. Het mooie is dat we niet alleen de Eendracht-organisatie financieel ondersteunen, maar tegelijkertijd ook andere maatschappelijke goede doelen, die combinatie spreekt ons aan. Zo vinden wij de vaartochten met jongeren die moeten leven met kanker prachtig. Ook de inzet van alle vrijwilligers, die de Eendracht aan zich weet te binden, vinden wij ongelofelijk mooi en knap. Je ziet dat tegenwoordig de samenleving alleen maar verder verhardt, het alleen nog maar draait om de harde knikkers. Vrijwilligers aan je binden is echt moeilijk, maar de Eendracht krijgt het dus voor elkaar. Daar hebben wij veel respect voor.”

Meerwaarde door samenwerken

“Dat samen optrekken, zit – net als bij de Eendracht – in de haarvaten van onze onderneming. Onze zelfstandige werkmaatschappijen werken vanuit één locatie in Rotterdam. Hierdoor hebben we alle know-how voor onze vakgebieden in huis. Juist de synergie maakt dat wij ons werk flexibel en efficiënt kunnen doen, elkaar kunnen helpen en daarmee de klant. Door klanten te ontzorgen, bieden wij hen meerwaarde in wat wij doen. Dat ontzorgen, dat samen doen, is ook prachtig om te zien bij de Eendracht. Vandaar dat wij met trots maatschappelijk partner zijn van deze goede doelenorganisatie. We hopen als team zeker een keer aan boord te stappen, maar voor nu wensen wij de Eendracht en haar team een behouden vaart!”

Meer weten: www.alhra.nl.