Actieve zeilreis naar Brest

211031 Actieve zeilreis naar Brest

Een heerlijke zomer achter de rug en op zoek naar een nieuw avontuur? Beleef een unieke zeilvakantie met zeilschip Eendracht.

Ontsnap aan de donkere dagen in Nederland en kies deze herfst met ons het ruime sop! Actief zeilen staat tijdens deze zeilreis centraal. We laten ons leiden door wind en weer. Gooi de trossen los en stap aan boord, want wij hebben jouw droombestemming op onze radar.

In de bruisende stad Rotterdam stap je aan boord. De koffie en thee staan klaar en zodra iedereen aan boord is, houdt de schipper zijn welkomstwoord. De professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden stelt zich voor en er wordt een veiligheidsinstructie gegeven, ook maak je kennis met jouw medereizigers. Zodra de hutten zijn ingericht varen we in ongeveer 2,5 uur over de Nieuwe Waterweg naar de Noordzee. Dan is het; Alle hens aan dek! En we beginnen met het hijsen van de zeilen.

Het leven aan boord

Je wordt welkom geheten door onze professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden. Vervolgens is er alle tijd om de tas uit te pakken en de hut in te richten. De koffie en thee staan klaar en de schipper houdt zijn welkomstwoord. Ook wordt er een veiligheidsinstructie gegeven en maak je kennis met jouw medereizigers. Zodra je aan boord stapt is het optimaal genieten. Niet alleen van de gezellige sfeer en de mooie uitzichten, ook culinair kom je tijdens deze reis niks te kort. Onze scheepskok bereidt de lekkerste maaltijden voor alle opvarenden. Deze reis is volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dit is inbegrepen

 • Beddengoed
 • Volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit
 • Indeling in een 2- of 4-persoonshut
  Bij jouw boeking kan je aangeven of je gebruik wilt maken van een kooi in een 2- of 4-persoonshut, mits beschikbaar. Houdt hierbij rekening met verschillende prijsklassen. De jongeren die de jongerenprijs betalen hebben deze keuze niet.
 • Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de p.p. boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Dit is niet inbegrepen

 • Transfer van en naar het schip
 • Eventuele excursies tijdens de reis
 • Reisverzekering, VERPLICHT
 • Annuleringsverzekering, aanbevolen
 • Drankjes van de bar en souvenirs
  Het is mogelijk om aan boord te pinnen.

Reisinformatie

Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Op deze manier kan het schip dag en nacht door zeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Leer zeilen en vorm samen met je wacht een hecht team. Ervaring is niet nodig want je bent onderdeel van een professionele crew! Onze bemanning leert je graag alles over het reilen en zeilen aan boord van de Eendracht. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee.

Waar gaan we naartoe?

Waar we naartoe zeilen blijft een verrassing, alleen de eindbestemming is bekend; Brest. We laten ons meevoeren door weer en wind. Soms blijven we op zee en genieten we van de prachtige uitzichten, want deze reis staat in het teken van actief zeezeilen met elkaar! Indien mogelijk zullen we ergens stoppen om even de benen te strekken.

Brest is een stad in het noord westen van Frankrijk gelegen in de regio Bretagne.  De stad heeft de op één na grootste marine haven van Frankrijk. Je kunt als maritiem liefhebber ook Arsenal de la Marina bezoeken. Dit is een volledig her opgebouwde marinewerf waarbij je een aantal schepen kan bekijken en zelfs even betreden. Hiernaast beschikt de werf ook nog over een oude onderzeeboot basis van de Duitsers die je kunt bezichtigen. Naast de marinewerf kun je ook Chateau de Brest bezoeken. Dit kasteel is gebouwd in de 11e eeuw waar tegenwoordig een marine museum is ondergebracht, waarbij je kennis zult maken met de geschiedenis van het kasteel. De gids zal je vertellen over de vele aanvallen die de stad te verduren kreeg, de bouwmeester Vauban en de scheepsbouw van nu en vroeger. In het museum kan je ook één van de weinige overgebleven exemplaren van een tweepersoonsduikboot vinden. De stad heeft het zwaar te voorduren gehad in de 2e wereld oorlog. In deze periode is bijna alles plat gebombardeerd. In de jaren 50 is alles weer opgebouwd tot wat het nu is. In Brest kan er gezwommen worden bij de stranden van de rede, watersportactiviteiten beoefend worden, je kunt wandelen in de jachthaven of wandelen door het centrum van de stad.

Een leuk weetje is dat in Brest om de 4 jaar vele zeilboten uit de hele wereld bijeen, tijdens het traditionele Internationale feest van de zee en de zeemannen een kleurrijk spektakel, dat duizenden bezoekers trekt. Een echte top bezienswaardigheid die ook te zien is in Brest is Océanopolis. In de 3 paviljoens wordt het oceaan leven op bijzondere wijze getoond. Hierbij kun je in een interactieve zaal plaats nemen om te leren over de oceanografie, de voedselketen onder water en de gevaren die in zee heersen. Verder is er nog een poolpaviljoen, waarbij je alles te weten krijgt over de Noord en Zuidpoolgebied. Hier zullen ze bijvoorbeeld dieper op de rol van het klimaat opgaan en hoe het ijs daar kan ontstaan. In het tropische paviljoen kun je oneindig veel aquaria bezichtigen met prachtige tropische vissen uit het Caribische gebied en de Indische oceaan. Ook hebben ze verschillende soorten haaien zwemmen.

 

 

 

Lees onze reisvoorbereiding goed door, zo zorg je er voor dat je goed voorbereid op reis gaat.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Rotterdam, NL - Brest, FR

Reisnummer: 211031

7 Nachten | 31/10/21 - 07/11/21

Soort reis: Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

2-persoonshut: €1.275,00 p.p.

4-persoonshut: €1.150,00 p.p.

Jongerenprijs: €637,50 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Opstap: Rotterdam, NL - Zondag 31 oktober 2021, 16:00u (Boarden tussen 15:45u en 16:00u)

Afstap: Brest, FR - Zondag 7 november 2021, 12:00u

Reis boeken

Belangrijke informatie

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.


Bang om zeeziek te worden? Lees hier 10 tips tegen zeeziekte!


 

Lees ervaringen van eerdere reizigers

Reviews

Anderen keken naar

Actieve zeilreis (Brest – Lissabon)

07 nov 2021 t/m 16 nov 2021

2-persoonshut: €1.650,00 p.p.

4-persoonshut: €1.475,00 p.p.

Jongerenprijs: €825,00 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

9 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Brest, FR Lissabon, PT
Meer over deze reis

Zonnige zeilreis naar Las Palmas

17 nov 2021 t/m 26 nov 2021

2-persoonshut: €1.650,00 p.p.

4-persoonshut: €1.475,00 p.p.

Jongerenprijs: €825,00 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

9 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Lissabon, PT Las Palmas, Gran Canaria
Meer over deze reis

Eilandhoppen Canarische Eilanden vanaf Las Palmas

05 dec 2021 t/m 12 dec 2021

2-persoonshut: €1.275,00 p.p.

4-persoonshut: €1.150,00 p.p.

Jongerenprijs: €637,50 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

7 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Las Palmas, Gran Canaria Las Palmas, Gran Canaria
Meer over deze reis

NIEUWS & BLOG


Pelgrim Fathers aan boord van de Eendracht. 13 Sep

Nieuws

Pelgrim Fathers aan boord van de Eendracht.

Lees verder

Goede doelen projecten

Dagtocht met de Voedselbank door de ogen van een opstapper

Lees verder
Dagtocht met de Voedselbank door de ogen van een opstapper 20 Jul