Actieve zeilreis (Brest - Lissabon)

211107 Actieve zeilreis van Brest, Frankrijk naar Lissabon, Portugal

Neem de trein naar Brest, dompel je onder in één van de mooiste havens van Frankrijk en stap daarna aan boord van Zeilschip Eendracht.

Brest is al eeuwenlang een belangrijk strategisch punt voor ontdekkingsreizigers en oorlogen. De stad heeft onder deze oorlogen veel te lijden gehad, maar is op een indrukwekkende manier heropgebouwd.

Stap aan boord en zeil vervolgens zuidelijk op deze echte mijlenmaker en arriveer in Lissabon, de meest westelijke hoofdstad van continentaal Europa.

Dit is inbegrepen

 • Beddengoed
 • Volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit
 • Indeling in een 2- of 4-persoonshut
  Bij jouw boeking kan je aangeven of je gebruik wilt maken van een kooi in een 2- of 4-persoonshut, mits beschikbaar. Houdt hierbij rekening met verschillende prijsklassen. De jongeren die de jongerenprijs betalen hebben deze keuze niet.
 • Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de p.p. boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Dit is niet inbegrepen

 • Transfer van en naar het schip
 • Eventuele excursies tijdens de reis
 • Reisverzekering, VERPLICHT
 • Annuleringsverzekering, aanbevolen
 • Drankjes van de bar en souvenirs
  Het is mogelijk om aan boord te pinnen.

Reisinformatie

Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Op deze manier kan het schip dag en nacht door zeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Leer zeilen en vorm samen met je wacht een hecht team. Ervaring is niet nodig want je bent onderdeel van een professionele crew! Onze bemanning leert je graag alles over het reilen en zeilen aan boord van de Eendracht. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee.

Lees onze reisvoorbereiding goed door, zo zorg je er voor dat je goed voorbereid op reis gaat.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Waar gaan we naartoe?

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en met 2.6 miljoen inwoners ook de grootste stad van Portugal. De stad wordt ook wel ‘’de witte stad’’ genoemd. Dit is de romantische naam van de stad. De hoofdstad ligt boven de noordelijke oever van de Taag en ligt over 7 heuvels gestrekt. De stad is vooral bekend om zijn schilderachtige, bochtachtige en smalle straatjes. Verder zijn er mooie pleinen en brede winkelstraten te vinden. De stad is opgedeeld in verschillende wijken die allemaal een eigen uitstraling kennen. In het centrum zelf kun je verschillende tramritjes maken, zoals tram 28 die een rondrit maakt van 50 minute door nauwe en steile straatjes heen. Deze tramrit komt ook in verschillende wijken, zoals Baixa, Graca en Alfama. De oudste wijk Alfama ligt aan het kasteel ‘’ Castelo de São Jorge’’ Dit kasteel is gebouwd in de ijzertijd. Binnen in het kasteel is een rustgevend parkje te vinden. Beklim het kasteel om te genieten van het verbijsterende uitzicht. In de foodhall Time Out Market kun je genieten van heerlijke gerechten. In het midden van de zaal staan lange tafels waar je aan kunt eten en aan de zijkant van de hal zijn allerlei verschillende eettentjes te vinden waar je iets kunt bestellen om dat vervolgens in de prachtige hal op te kunnen eten.

Als echte maritieme fan kun je langs gaan bij het maritiem museum van Lissabon. Hierbij kan je kennis maken met de lange zeevaartgeschiedenis van Portugal. De Portugese zeevaarders behoren tot een van de grootste ontdekkingsreizigers ter wereld. Dit museum is ook zeker aan hen gewijd. Het museum beschikt over meer dan 17.000 voorwerpen die allemaal tentoongesteld staan in dit museum. De 2 meest fascinerende schepen die hier te bezichtigen zijn de twee 18e-eeuwse statiesloepen die personen heeft vervoerd, zoals koningin Elizabeth II en Keizer Wilhelm II. Verder kun je verschillende zeekaarten zien die al eeuwen oud zijn en het 1e zeevliegtuig de Santa Cruz die in 1922 de Atlantische oceaan overstak. Om het museum staat het klooster Mosteiro dos Jerónimos. Een prachtig oud klooster die bekent staat om zijn oude architectuur en om zijn custard gevulde cakejes “Pastel de Nata” deze gebakjes zijn uitgevonden door de monniken van het klooster. De gebakjes zijn nu wereldwijd bekent en zeker het proberen waard.

 

 

 

Brest, FR- Lissabon, PT

Reisnummer: 211107

9 Nachten | 07/11/21 - 16/11/21

Soort reis: Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

2-persoonshut: €1.650,00 p.p.

4-persoonshut: €1.475,00 p.p.

Jongerenprijs: €825,00 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Opstap: Brest, Frankrijk - Zondag 7 november 2021, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)

Afstap: Lissabon, Portugal - Dinsdag 16 november 2021, 12:00u

Reis boeken

Belangrijke informatie

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.


Bang om zeeziek te worden? Lees hier 10 tips tegen zeeziekte!


Vaccinaties:
Voor Frankrijk en Portugal zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

Reisdocumenten:
Voor Frankrijk en Portugal is geen visum nodig, wel een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Lees ervaringen van eerdere reizigers

Reviews

Anderen keken naar

Actieve zeilreis naar Brest

31 okt 2021 t/m 07 nov 2021

2-persoonshut: €1.275,00 p.p.

4-persoonshut: €1.150,00 p.p.

Jongerenprijs: €637,50 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

7 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Rotterdam, NL Brest, FR
Meer over deze reis

Zonnige zeilreis naar Las Palmas

17 nov 2021 t/m 26 nov 2021

2-persoonshut: €1.650,00 p.p.

4-persoonshut: €1.475,00 p.p.

Jongerenprijs: €825,00 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

9 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Lissabon, PT Las Palmas, Gran Canaria
Meer over deze reis

Eilandhoppen Canarische Eilanden vanaf Las Palmas

05 dec 2021 t/m 12 dec 2021

2-persoonshut: €1.275,00 p.p.

4-persoonshut: €1.150,00 p.p.

Jongerenprijs: €637,50 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

7 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Las Palmas, Gran Canaria Las Palmas, Gran Canaria
Meer over deze reis