Actieve zeilreis naar Madeira

220221 Actieve zeilreis naar bloemeneiland Madeira

Geen zin in een lange saaie winter? Zoek dan met ons het avontuur op! Stap aan boord op het subtropische eiland Gran Canaria. Een bruisend eiland met veel verschillende stranden die net zo divers zijn als de landschappen in het binnenland. Nadat we de trossen los hebben gegooid en dit eiland achter ons hebben gelaten beginnen we ons zeilavontuur. We zetten koers naar droomeiland Madeira. Dit eiland is bekend om haar wonderschone natuur, vulkaan met lavastromen, watervallen die in de zee eindigen en idyllische dorpen. Afhankelijk van de wind laten we ons verrassen wat het avontuur ons nog meer brengt.

Waar gaan we naartoe?

Waar we naartoe zeilen blijft een verrassing, alleen de eindbestemming is bekend; Madeira. We laten ons meevoeren door het weer en de wind. Soms blijven we op zee en genieten we van de prachtige uitzichten, want deze reis staat in het teken van actief zeezeilen met elkaar!

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan op zo’n 1000 km van het vaste land van Portugal. Ter hoogte van Marokko. Rondom Madeira liggen de eilanden Porto Santa, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens. Deze laatste twee zijn niet bewoond door mensen. De hoofdstad van Madeira is de stad Funchal. Hier woon twee derde van de bevolking van Madeira. Het is met 111.892 inwoners de grootste stad van Madeira. Madeira is een klein eiland. Het is zo’n 27 km breed en zo’n 57 km lang. De kust bestaat grotendeels uit steile rotswanden. Het binnenland wordt gevormd door enkele hoge pieken waarvan de hoogste berg de Pico Ruivo is en het westelijke puntje is weer onherbergzaam en onbewoond.

Het is een aanrader om de hoofdstad Funchal te bezoeken. De stad ligt mooi aan zee. Een wandelingetje over de Avenida do Mar boulevard is heerlijk. Je kunt meteen de geschiedenis in duiken bij Fortaleza de São Tiago, het opvallende gele fort. Echt leuk is het om het centrum in te gaan. Struin door Rua de Santa Maria waar het, naast leuke cafe’s en restaurants, wemelt van de beschilderde voordeuren.

Een manier om Funchal goed van bovenaf te bekijken is een ritje met de kabelbaan naar boven. Vanuit de kabelbaan heb je prachtig zicht op Funchal, de haven en de zee. Bij helder weer zie je zelfs Ilhas Desertas liggen. Als het lekker weer is kun je op het terras zitten en tijdens je lunch genieten van een mooi uitzicht.

Verder vind je een heel netwerk aan levada’s op Madeira. Levada’s zijn oude irrigatiekanalen die water brengen vanuit de bergen in het natte noorden naar het drogere zuiden. Het netwerk bestaat uit meer dan 3000 kilometer aan levada’s, die onder meer leiden door de natuurparken Parque Natural da Madeira en Parque Ecológico do Funchal. De wandelingen langs de lavada’s zijn nagenoeg allemaal vlak het is een must om zo’n wandeling te maken tijdens je verblijf op Madeira. De wandelingen zorgen voor een mosgroen gekleurde omgeving, adembenemende uitzichten en watervallen.

De Levadas

Monte Cable Car

Fortaleza Sao Tiago

Dit is inbegrepen

 • Beddengoed
 • Volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit
 • Indeling in een 2- of 4-persoonshut
  Bij jouw boeking kan je aangeven of je gebruik wilt maken van een kooi in een 2- of 4-persoonshut, mits beschikbaar. Houdt hierbij rekening met verschillende prijsklassen. De jongeren die de jongerenprijs betalen hebben deze keuze niet.
 • Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de p.p. boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Dit is niet inbegrepen

 • Transfer van en naar het schip
 • Eventuele excursies tijdens de reis
 • Reisverzekering, VERPLICHT
 • Annuleringsverzekering, aanbevolen
 • Drankjes van de bar en souvenirs
  Het is mogelijk om aan boord te pinnen.

Reisinformatie

Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Op deze manier kan het schip dag en nacht door zeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Leer zeilen en vorm samen met je wacht een hecht team. Ervaring is niet nodig want je bent onderdeel van een professionele crew! Onze bemanning leert je graag alles over het reilen en zeilen aan boord van de Eendracht. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee.

Lees onze reisvoorbereiding goed door, zo zorg je er voor dat je goed voorbereid op reis gaat.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Gran Canaria, ES - Madeira, PT

Reisnummer: 220221

6 Nachten | 21/02/22 - 27/02/22

Soort reis: Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

2-persoonshut: €1.100,00 p.p.

4-persoonshut: €895,00 p.p.

Jongerenprijs: €550 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Opstap: Las Palmas, Gran Canaria - maandag 21 februari 2022, 16:00u

Afstap: Madeira, Portugal - Zondag 27 februari 2022, 12:00u

Reis boeken

Belangrijke informatie

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.


Bang om zeeziek te worden? Lees hier 10 tips tegen zeeziekte!


Vaccinaties:
Voor deze Gran Canaria en Madeira zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen voor reizigers uit Nederland.

Reisdocumenten:
Voor Gran Canaria en Madeira is geen visum nodig, wel een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor reizigers uit Nederland.

Lees ervaringen van eerdere reizigers

Reviews

Anderen keken naar

Actieve zeilreis naar Brest

31 okt 2021 t/m 07 nov 2021

2-persoonshut: €1.275,00 p.p.

4-persoonshut: €1.150,00 p.p.

Jongerenprijs: €637,50 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

7 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Rotterdam, NL Brest, FR
Meer over deze reis

Actieve zeilreis (Brest – Lissabon)

07 nov 2021 t/m 16 nov 2021

2-persoonshut: €1.650,00 p.p.

4-persoonshut: €1.475,00 p.p.

Jongerenprijs: €825,00 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

9 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Brest, FR Lissabon, PT
Meer over deze reis

Zonnige zeilreis naar Las Palmas

17 nov 2021 t/m 26 nov 2021

2-persoonshut: €1.650,00 p.p.

4-persoonshut: €1.475,00 p.p.

Jongerenprijs: €825,00 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

9 nachten | Zeilreis (15 t/m 80 jaar)

Lissabon, PT Las Palmas, Gran Canaria
Meer over deze reis