Tussenjaar op de Eendracht

Geen zin meer om weer een jaar online les te krijgen? Neem een tussenjaar!

Doe iets bijzonders tijdens je tussenjaar. Reis mee tijdens een 6 weken durende ontdekkingsreis van Rotterdam naar de Canarische Eilanden. Leer alles over zeilen, de zee en jezelf. Daarbij ontvang je na de reis een bewijs van jouw zeevaardigheid! Niet meer naar schermen turen en vanaf je zolderkamertje lesstof proberen op te nemen, maar de buitenlucht in en samen met leeftijdsgenoten genieten tot het uiterste. Zoek met ons het avontuur op!

Jouw ontdekkingsreis

Op het moment dat het in Nederland nat en donker begint te worden stap jij in Rotterdam aan boord van Zeilschip Eendracht, Nederlands grootste driemastschoener. Vanaf hier mag jij je een ware ontdekkingsreiziger wanen waar je in 6 weken tijd naar de zonnige Canarische Eilanden zeilt. Tijdens deze reis zal je de havens van Brest in Frankrijk en Lissabon in Portugal aan doen om uiteindelijk aan te komen in Las Palmas.

Rotterdam – Brest – 31 oktober t/m 7 november

In de bruisende stad Rotterdam stap je aan boord. De koffie en thee staan klaar en zodra iedereen aan boord is, houdt de schipper zijn welkomstwoord. De professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden stellen zich voor en de veiligheidsinstructie wordt gegeven, ook maak je kennis met jouw medereizigers. Zodra de hutten zijn ingericht varen we in ongeveer 2,5 uur over de Nieuwe Waterweg naar de Noordzee. Dan is het zover; Alle hens aan dek! We beginnen met het hijsen van de zeilen en de koers naar Brest wordt gezet.

Brest is al eeuwenlang een belangrijk strategisch punt voor ontdekkingsreizigers en oorlogen. Deze Franse havenstad heeft onder deze oorlogen veel te lijden gehad, maar is op een indrukwekkende manier heropgebouwd.

Brest – Lissabon – 7 november t/m 17 november

Na de korte tussenstop in Brest zal de oversteek van de Golf van Biskaje beginnen en wordt er zuidelijk gezeild richting Lissabon, de meest westelijke hoofdstad van continentaal Europa. Hier zal het schip een nacht in de haven liggen en krijg jij de kans om samen met je medereizigers de stad te verkennen.

Lissabon – Las Palmas – 17 november t/m 5 december

Vanaf deze bruisende stad pakken we de wind en zakken we af naar subtropisch Las Palmas. Ervaar zelf wat het leven op zee met je doet. De rust, de donkere nachten, dolfijnen naast het schip en de gezellige momenten met je reisgenoten.

Land in zicht! We arriveren in Las Palmas de Gran Canaria. Hier zal het schip 9 nachten liggen, waardoor jij de kans krijgt om deze gezellige stad, de uitgestrekte gouden stranden en de mooiste landschappen te ontdekken. Een bruisend eiland met veel verschillende stranden die net zo divers zijn als de landschappen in het binnenland

Eilandhoppen Canarische Eilanden – 5 december t/m 12 december

Ontdek de best bewaarde, geheime plekjes van de Canarische Eilanden. Nadat we de trossen los hebben gegooid en het eiland achter ons hebben gelaten, beginnen we ons zeilavontuur. We gaan op zoek naar de mooiste plekjes. Actief zeilen wordt afgewisseld met excursies op verschillende eilanden. Er zijn verschillende vaarroutes mogelijk. Afhankelijk van het weer en de wind zullen wij aan boord beslissen welke route er gevaren zal worden.

Op 12 december komt jouw avontuur helaas weer ten einde en zal je van boord gaan. Vanuit Las Palmas kun je terugvliegen naar Nederland of je reis voortzetten naar waar je ook maar wilt. Het is niet mogelijk om een naovernachting aan boord te doen omdat het schip dezelfde dag uitvaart voor de volgende reis.

Wil jij een gedeelte van deze reis doen of wil je je reis verlengen met Zonnig Eilandhoppen oostelijke route? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bewijs van zeevaardigheid

Tijdens de reis zal jij de basisvaardigheden van het zeilen op zee leren, ook kan je leren hoe een schip wordt onderhouden en wat er allemaal bij komt kijken om een schip als de Eendracht letterlijk en figuurlijk in de vaart te houden. Aan het einde ontvang je hiervoor een bewijs van zeevaardigheid. Vaardigheden die je aangeleerd krijgt zijn onder andere; zeilhandelingen, knopen, navigeren, wacht draaien, veiligheid, onderhoud en nog veel meer!

Het leven aan boord

Zodra je aan boord stapt is het optimaal genieten. Niet alleen van de gezellige sfeer en de mooie uitzichten, ook culinair kom je tijdens deze reis niks te kort. Onze scheepskok bereidt de lekkerste maaltijden voor alle opvarenden. Deze reis is volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dit is inbegrepen

 • Beddengoed
 • Volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit
 • Indeling in een 2- of 4-persoonshut voor 42 nachten

Dit is niet inbegrepen

 • Transfer van en naar het schip
 • Eventuele excursies tijdens de reis
 • Reisverzekering, VERPLICHT
 • Annuleringsverzekering, aanbevolen
 • Drankjes van de bar en souvenirs
  Het is mogelijk om aan boord te pinnen.

Reisinformatie

Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Op deze manier kan het schip dag en nacht door zeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Leer zeilen en vorm samen met je wacht een hecht team. Ervaring is niet nodig want je bent onderdeel van een professionele crew! Onze bemanning leert je graag alles over het reilen en zeilen aan boord van de Eendracht. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee.

Lees onze reisvoorbereiding goed door, zo zorg je er voor dat je goed voorbereid op reis gaat.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Rotterdam, NL - Las Palmas, Gran Canaria

Reisnummer: 211031-B

42 Nachten | 31/10/21 - 12/12/21

Soort reis: Jongerenreis (15 t/m 25 jaar)

Jongerenprijs: €3.325 p.p. (15 t/m 25 jaar, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Opstap: Opstap: Rotterdam, NL - Zondag 31 oktober 2021, 16:00u (Boarden tussen 15:45u en 16:00u)

Afstap: Las Palmas, Gran Canaria - Zondag 12 december 2021, 12:00u

Reis boeken

Belangrijke informatie

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.


Bang om zeeziek te worden? Lees hier 10 tips tegen zeeziekte!


Reisdocumenten:
Voor Frankrijk, Portugal en Gran Canaria is geen visum nodig, wel een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor reizigers uit Nederland.

Lees ervaringen van eerdere reizigers

Reviews

Anderen keken naar

Tall Ships’ Race 1

09 jul 2022 t/m 16 jul 2022

Jongerenprijs: € 775,00 p.p. (15-25 jaar)

7 nachten | Jongerenreis (15 t/m 25 jaar)

Esbjerg, DK Harlingen, NL
Meer over deze reis

Tall Ships’ Race 2

24 jul 2022 t/m 06 aug 2022

Jongerenprijs: € 1330,00 p.p. (15-25 jaar)

13 nachten | Jongerenreis (15 t/m 25 jaar)

Antwerpen, BE Aalborg, DK
Meer over deze reis

NIEUWS & BLOG


Pelgrim Fathers aan boord van de Eendracht. 13 Sep

Nieuws

Pelgrim Fathers aan boord van de Eendracht.

Lees verder

Goede doelen projecten

Dagtocht met de Voedselbank door de ogen van een opstapper

Lees verder
Dagtocht met de Voedselbank door de ogen van een opstapper 20 Jul