The End does not see – Borna Babic

The End does not see – Borna Babic

The End does not see is een dansfilm die de reis volgt van zeven mensen die proberen beperkingen te doorbreken, dingen achter zich te laten en te bereiken wat wij vrijheid noemen, de illusie. De dans belichaamt de mentale en fysieke grenzen door middel van twijfel en hoop, en eindigt waar het begon.

Deze productie van Scapino Ballet Rotterdam is in tien dagen tijd tot stand gekomen en gefilmd in de Rotterdamse Maashaven met als bijzondere filmlocatie, Zeilschip Eendracht. De dansfilm zal op donderdag 17 juni in première gaan en is geschreven en geregisseerd door Borna Babić en Davide Belotti. Tijdens de livestream in de serie The Square Recordings zie je de dansfilm, een portret van Borna en een interview met de maker en dansers. Ga voor meer informatie en kaarten voor deze livestream naar https://streaming.scapinoballet.nl.

Borna Babić is een jonge maker en performer uit Kroatië. Tijdens zijn dansopleiding bij Codarts liep hij stage bij Poetic Disasters Club en bleef daarna verder werken bij Club Guy & Roni. Momenteel danst hij bij het Belgische gezelschap Wim Vandekeybus / Ultima Vez. In 2018 won hij de Scapino Productieprijs bij de choreografiewedstrijd in Hannover.

Davide Belotti is een filmmaker en performer uit Italië. Zijn nieuwsgierigheid naar het vertellen van verhalen uit zich in beelden, zowel stil als bewegend, en in zijn performances. Momenteel werkt hij samen met Wim Vandekeybus / Ultima Vez waar hij Borna leerde kennen.

Borna: “Davide en ik schreven samen het videoconcept. We wilden een duidelijke interactie tussen de dansers en de camera. De opnames waren een zeer uitdagend proces. Ik was van tevoren bang voor alle beperkingen die het schip zou geven, maar er deden zich veel mogelijkheden voor. Het schip is erg filmisch en heeft met zijn eigen ziel en sfeer de choreografie verrijkt.”