Welkom aan boord NeKo Ship Supply BV

Welkom aan boord NeKo Ship Supply BV

De Rotterdamse haven biedt een ruim aanbod aan maritieme dienstverleners, zoals NeKo Ship Supply BV (kortweg NeKo).
Deze Europese leider in scheepsbevoorrading voor koopvaardij, cruiseschepen, megajachten en offshore-platformen schonk onlangs een nieuwe MOB (snelle reddingsboot) aan de Eendracht. Dirk Cupido, directeur bij deze sponsor en eveneens bestuurslid van Stichting Zeilschip Eendracht, over zijn beweegredenen en die van NeKo.

Passie delen en plezier beleven
“Scheepsbevoorrading ervaar ik al jarenlang als zeer dynamisch. Voorheen als financieel directeur in dit vak, maar sinds 2018 neem ik de zaken waar voor John Blom, directeur-eigenaar van NeKo”, begint Dirk. “Leiding geven binnen NeKo doe ik met veel plezier, want geen dag is hetzelfde. Scheepsbevoorrading, zeggen we weleens, is een van de oudste beroepen ter wereld; vanaf het moment dat de eerste uitgeholde boomstam in de rivier werd gegooid, met de bedoeling deze over te steken, was er scheepsbevoorrading. Inmiddels is de wereld natuurlijk veel complexer geworden, onder andere door regelgeving en mogelijkheden. Gedegen kennis over bijvoorbeeld voedsel en medicijnen, maar ook up-to-date zijn met zaken als automatisering, certificering, douane- en andere regelgeving (nationaal en internationaal) is tegenwoordig onontbeerlijk. De tijd dat je vanuit je garagebox schepen kon gaan bevoorraden ligt reeds lang en definitief achter ons.

Mijn passie voor het werken in de maritieme sector deel ik ook graag met anderen. Vandaar dat ik bestuurslid ben om de Eendracht te steunen. Deze grootste driemastschoener van Nederland biedt zoveel kansen om jongeren op sleeptouw te nemen in het maken van keuzes voor hun carrière. Uiteraard is veiligheid aan boord cruciaal. NeKo wilde daaraan graag bijdragen met de donatie van een nieuwe MOB. Ook als je ziet dat zoveel kwetsbare groepen, bijvoorbeeld (ex-)kankerpatiënten, veel plezier beleven als ze met het zeilschip op pad kunnen, zijn we, als NeKo, er enorm trots op dat wij deze schenking hebben gedaan.”

Typerend voor Eendracht
Net als voor de Eendracht staat voor NeKo de Rotterdamse haven met stip op één. Dirk vervolgt: “Dit is de meest efficiënte hub voor scheepsbevoorrading ter wereld met een uitstekende infrastructuur. Vanuit hier bedienen wij alle Europese havens. Van Göteborg tot Setúbal, van Den Helder tot Piraeus en alles wat daar tussenin ligt; dag en nacht, servicegericht, flexibel en veelzijdig inzetbaar. Dat typeert ook de Eendracht met al haar reizen, opstappers en ruim 300 vrijwilligers. Vandaar dat dit Rotterdamse zeilschip zo goed bij NeKo past!”