ZeilreizenAlle beschikbare reizen

Zeezeilen op de Eendracht is vooral een sportieve bezigheid. Bij een meerdaagse reis draait iedereen mee als een echt bemanningslid in het wachtsysteem; 'vier uur op en acht uur af'. Tijdens zo’n wacht staat niet alleen het zeilen centraal, maar ook sturen en navigeren aan boord, assisteren in en rond de kombuis en schoonmaakwerkzaamheden horen erbij. De professionele bemanning telt een aantal betaalde krachten, maar de Eendracht wordt grotendeels bemand door vrijwilligers. Vanzelfsprekend beschikken ook zij over de vereiste opleidingen en certificaten om op een groot zeilschip te mogen varen. Zeilervaring voor opstappers is niet vereist.

Zeilschip Eendracht vaart meerdaagse reizen vanuit Nederlandse en buitenlandse havens. Denk aan een lang weekend zeilen, een kustreis, een mijlenmaker, zonnig eilandhoppen, maar ook een Atlantische oversteek. Elk jaar biedt de Eendracht een afwisselend vaarprogramma aan met nieuwe bestemmingen en reizen. Sommige reizen komen ieder jaar terug zoals zeilen met Hemelvaart en Pinksteren.

Van april tot en met oktober vaart de Eendracht merendeel op de Noordzee. Afhankelijk van de bestemming van de Tall Ships Races worden er in de zomer ook reizen georganiseerd naar de Oostzee, Atlantische Oceaan of Ierse Zee. Van november tot en met maart zoekt zeilschip Eendracht warmere oorden op zoals Portugal, Spanje, Canarische Eilanden, Azoren, Suriname en de Caribbean.

Bekijk onderaan deze pagina het huidige aanbod aan meerdaagse zeilreizen en boek uw favoriete reis!
Actief deelnemen
 

Oversteek
191221 Atlantische Oceaan oversteek tijdens de feestdagen
Opstap datum Zaterdag 21 december 2019, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Las Palmas, Gran Canaria
Afstap datum Zondag 12 januari 2020, 12:00u
Afstap plaats Sint Maarten
Reisduur 23 dagen
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 2.924,00 p.p.
4-persoonshut € 2.595,00 p.p.
Jongerenprijs € 1.297,50 p.p. (15-25 jaar)
Populaire actieve zeilreis!

Close
{ENGLISH BELOW}

191221 Atlantische Oceaan oversteek tijdens de feestdagen

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Reis op een andere manier dan met het vliegtuig en ontdek een van de grootste werelddelen dat er is: de Oceaan! De feestdagen doorbrengen in een dikke kersttrui of in je korte broek zeilen onder een winterzon? Wij kiezen voor het laatste! Zeilschip Eendracht vaart in december weg van alle stress en laat haar gasten 2700 mijlen lang genieten van de het leven op zee. Spot passerende dolfijnen en leer nieuwe mensen kennen. Zeebenen?! Die krijg je vanzelf. Zeil mee en beleef het!

Je wordt welkom geheten door onze professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden. Vervolgens is er alle tijd om de tas uit te pakken en de hut in te richten. De koffie en thee staat klaar en de schipper houdt zijn welkomstwoord. Ook wordt er een veiligheidsinstructie gegeven en maak je kennis met jouw medereizigers. Zodra je aan boord stapt is het optimaal genieten. Niet alleen van de gezellige sfeer en de mooie uitzichten, ook culinair kom je tijdens deze reis niks te kort. Onze scheepskok bereid de lekkerste maaltijden voor alle opvarenden. Deze reis is volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Het leven aan boord
Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van '4 uur op en 8 uur af'. Op deze manier kan het schip dag en nacht doorzeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Leer zeilen en vorm samen met je wacht een hecht team. Ervaring is niet nodig want je bent onderdeel van een professionele crew! Onze bemanning leert je graag alles over het reilen en zeilen aan boord van de Eendracht. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee.

Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en tapwater)
- Onbeperkt koffie, thee en fruit
- Bucketlist ervaring

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes van de bar en souvenirs
Pinnen is aan boord helaas niet mogelijk. Consumptiebonnen zijn per vel (10 bonnen) op de Eendracht te koop tegen contante betaling. Ter waarde van €2,- per consumptiebon.

Vergeet niet een geldig paspoort mee te nemen aan boord. Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Vluchtsuggesties
Heen vlucht
-----------------------------
Transavia
Datum: za 21 dec
Vlucht: HV 6455
Van: Amsterdam
Naar: Las Palmas de Gran Canaria
Vertrek: za 21 dec 06:00u
Aankomst: za 21 dec 09:40u
Klasse: Economy
-----------------------------

Terug vlucht
-----------------------------
KLM Royal Dutch Airlines
Datum: zo 12 jan
Vlucht: KL 726
Van: Sint Maarten
Naar: Amsterdam
Vertrek: zo 12 jan 18:15u
Aankomst: ma 13 jan 07:50u
Klasse: Economy
-----------------------------

Een 2- of 4-persoonshut?
Op onze zeilreizen kun je kiezen tussen een 2- en 4-persoonshut (afhankelijk van beschikbaarheid). Dit geldt overigens niet bij een boeking met jongerenkorting. Let op! Voor een 2- of 4-persoonshut gelden verschillende prijsklassen.

Klik hier voor meer algemene reisinformatie
Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

191221 Atlantic Crossing during the holidays

Age 15 -> 80 years.

Want to do something else during the holidays? Set yourself an exciting new challenge and cross the Atlantic with us. Bright skies with thousands of stars let the sea sparkle. Get away from all the stress and enjoy 2700 nautical sea miles of ocean. Spot passing dolphins and get to know new people. Become an experienced sailor and enjoy this unique journey!

Once you step aboard you will get to know the crew and your fellow travelers. Unpack your bag and set up the cabin. After a nice cup of coffee or tea our professional and mostly volunteer crew will introduce themselves and give safety instructions. Together we will set sail and start with the watch-system of '4 hours on, 8 hours off'. During the watch you will be sailing actively, stand behind the wheel, steering the ship into the right course or do other activities on board, such as cleaning and assisting the cook. Sailing experience is not necessary, our volunteer crew are happy to explain all the ins and outs to you. Also culinary you will not be short during this trip. Our ship's cook prepares the tastiest dishes for all passengers. This trip is full board, so breakfast, lunch and dinner are included! Outside of the watch there is plenty of time to relax and enjoy the quietness of the sea!

This is included
- Unlimited coffee, tea and fruit
- Full board (breakfast, lunch, dinner, coffee, tea and tap water
- Beddings
- Bucket list experience

This is not included
- Transfer to and from the ship
- Possible excursions during the trip
- Drinks and souvenirs are available for purchase onboard. Cash only.
- Travel Insurance, mandatory
- Cancellation insurance, recommended
It is not possible to pay by card on board. Cash only.

A two or four person cabin?
On our sailing trips you can choose between a two and four person cabin (depending on availability). This does not apply to a booking with a youth discount. Pay attention! Different price ranges apply for a 2 or 4 person cabin.

Click here for more information about the life on board
Questions about this trip? Contact us! info@eendracht.nl

Meer informatie/More information Boek direct/Book now

hut4
200112 Overnachting aan boord
Opstap datum Zondag 12 januari 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Sint Maarten
Afstap datum Maandag 13 januari 2020, 12:00u
Afstap plaats Sint Maarten
Reisduur 1 dag
Type Overnachting aan boord
Boordprijs € 55,00 p.p.
Jongerenprijs € 50,00 p.p. (15-25 jaar)

Close
{ENGLISH BELOW}

200112 Overnachting aan boord

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Overnachtingsmogelijkheid aan boord van de Eendracht.
Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

200112 Overnight stay

Age 15 -> 80 years.

It's possible to stay a night onboard the Eendracht.
Questions about this overnight stay? Contact us! info@eendracht.nl

Click here for more information about traveling with the Eendracht
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Maarten
200113 Eilandhoppen vanaf Sint Maarten met een bezoek aan Saba en Anguilla!
Opstap datum Maandag 13 januari 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Sint Maarten
Afstap datum Zondag 19 januari 2020, 12:00u
Afstap plaats Sint Maarten
Reisduur 7 dagen
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 1.101,50 p.p.
4-persoonshut € 965,- p.p.
Jongerenprijs € 482,50 p.p. (15-25 jaar)

Close
{ENGLISH BELOW}

200113 Eilandhoppen vanaf Sint Maarten met een bezoek aan Saba en Anguilla!

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Gek op reizen en op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen? Stap dan aan boord van de Eendracht en ontdek met ons de gevarieerde en tropische bestemmingen van de Caribbean! Het gebied rond Sint Maarten is een waar zeilersparadijs want de eilanden liggen dicht bij elkaar. Zet koers naar het paradijselijke eiland Anguilla, witte zandstranden, helder blauwe zee en palmbomen! Ben je liever actief en hou je van flora & fauna? Ook dan kom je tijdens deze reis niks te kort. Indien weer en wind het toelaten, brengen we ook een bezoekje aan een stukje Nederland in de Caribbean: Saba! Haal de wandelschoenen maar uit je tas want dit is een vulkanisch eiland met een hoogte van maar liefst 900 meter boven zee!

Zeil met ons mee en beleef de Caribische sferen van de Bovenwindse Eilanden!


Je wordt welkom geheten door onze professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden. Vervolgens is er alle tijd om de tas uit te pakken en de hut in te richten. De koffie en thee staat klaar en zodra iedereen aan boord is begint de schipper met zijn welkomstwoord. Er wordt er een veiligheidsinstructie gegeven en je maakt kennis met jouw medereizigers. Zodra je aan boord stapt is het optimaal genieten. Niet alleen van de gezellige sfeer en de mooie uitzichten, ook culinair kom je tijdens deze reis niks te kort. Onze scheepskok bereid de lekkerste maaltijden voor alle opvarenden. Deze reis is volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen!

Boek nu deze reis en verdien je contributie terug.* Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het leven aan boord
Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van '4 uur op en 8 uur af'. Op deze manier kan het schip dag en nacht doorzeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Leer zeilen en vorm samen met je wacht een hecht team. Ervaring is niet nodig want je bent onderdeel van een professionele crew! Onze bemanning leert je graag alles over het reilen en zeilen aan boord van de Eendracht. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee.

Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en tapwater
- Onbeperkt koffie, thee en fruit
- Witte stranden en de mooiste zonsondergangen

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes van de bar en souvenirs

Vergeet niet een geldig paspoort mee te nemen aan boord. Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Vluchtsuggesties
Heen vlucht
-----------------------------
KLM Royal Dutch Airlines
Datum: ma 13 jan
Vlucht: KL 1227
Van: Amsterdam
Naar: Parijs-Charles de Gaulle
Vertrek: ma 13 jan 07:20u
Aankomst: ma 13 jan 08:45u
Klasse: Economy

Air France
Datum: ma 13 jan
Vlucht: AF 498
Van: Parijs-Charles de Gaulle
Naar: Sint Maarten
Vertrek: ma 13 jan 10:25u
Aankomst: ma 13 jan 14:50u
Klasse: Economy
-----------------------------

Terug vlucht
-----------------------------
KLM Royal Dutch Airlines
Datum: zo 19 jan
Vlucht: KL 726
Van: Sint Maarten
Naar: Amsterdam
Vertrek: zo 19 jan 18:15u
Aankomst: ma 20 jan 07:50u
Klasse: Economy
-----------------------------

Pinnen is aan boord helaas niet mogelijk. Consumptiebonnen zijn per vel (10 bonnen)op de Eendracht te koop tegen contante betaling. Ter waarde van €2,- per consumptiebon.

Een 2- of 4-persoonshut?
Op onze zeilreizen kun je kiezen tussen een 2- en 4-persoonshut (afhankelijk van beschikbaarheid). Dit geldt overigens niet bij een boeking met jongerenkorting. Let op! Voor een 2- of 4-persoonshut gelden verschillende prijsklassen.

Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de p.p. boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Klik hier voor meer algemene reisinformatie
Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
*Voor jeugdleden geldt de jongerenkorting. De Algemene Voorwaarden Eendracht zijn van toepassing. Prijswijziging voorbehouden. Het lidmaatschap bij Vereniging Zeilschip Eendracht is persoonsgebonden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

200113 Island hopping from Saint Martin with visits to Saba and Anguilla!

Age 15 -> 80 years.

Do you love traveling and always on search for new holiday destinations? Step aboard the Eendracht and discover varied and tropical destinations in the Caribbean! The area around Saint Martin is a true sailors paradise. Set sail for the island of Anguilla, white sandy beaches, clear blue sea and palm trees! Are you more active and do you like flora & fauna? Sail with us and experience the Caribbean atmosphere of the Windward Islands!

Life on board
Once you step aboard you will get to know the crew and your fellow travelers. Unpack your bag and set up the cabin. After a nice cup of coffee or tea our professional and mostly volunteer crew will introduce themselves and give safety instructions. Together we will set sail and start with the watch-system of '4 hours on, 8 hours off'. During the watch you will be sailing actively, stand behind the wheel, steering the ship into the right course or do other activities on board, such as cleaning and assisting the cook. Sailing experience is not necessary, our volunteer crew are happy to explain all the ins and outs to you. Also culinary you will not be short during this trip. Our ships's cook prepares the tastiest dishes for all passengers. This trip is full board, so breakfast, lunch an dinner are included! Outside of the watch there is plenty of time to relax and enjoy the quietness of the sea!

This is included
- Unlimited coffee, tea and fruit
- Full board (breakfast, lunch, dinner, coffee, tea and tap water)
- Beddings
- White sandy beaches and beautiful sunsets.

This is not included
- Transfer to and from the ship
- Possible excursions during the trip
- Drinks and souvenirs are available for purchase onboard. Cash only.
- Travel Insurance, mandatory
- Cancellation insurance, recommended
It is not possible to pay by card on board. Cash only.

A two or four person cabin?
On our sailing trips you can choose between a two and four person cabin (depending on availability). This does not apply to a booking with a youth discount. Pay attention! Different price ranges apply for a 2 or 4 person cabin.

Click here for more information about traveling with the Eendracht
Questions about this trip? Contact us! info@eendracht.nl

Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Lucia
200125 Eilandhoppen Caribbean
Opstap datum Zaterdag 25 januari 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Sint Maarten
Afstap datum Vrijdag 7 februari 2020, 12:00u
Afstap plaats Sint Maarten
Reisduur 14 dagen
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 2.248,50 p.p.
4-persoonshut € 1.995,00 p.p.
Jongerenprijs € 997,50 p.p. (15-25 jaar)

Close
{ENGLISH BELOW}

200125 Eilandhoppen Caribbean

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Zin in een avontuurlijke zomer? Vanaf Sint Maarten zet zeilschip Eendracht koers naar het zuiden van de Caribbean. Ontdek de mooiste stranden en de magische onderwaterwereld van de verschillende eilandjes rond Saint Vincent en de Grenadines. Zwem met schildpadden in het paradijselijke Tobago Cays. Beklim een actieve vulkaan op St. Lucia en bewonder de twee karakteristieke vulkaanpieken 'de Pitons', onderdeel van het werelderfgoed van UNESCO. Bewonder de sterren vanaf het achterdek met uitzicht op onbewoonde eilandjes. Ontdek de Caribbean op een unieke manier en stap aan boord!

Afhankelijk van de wind laten we ons verrassen wat het avontuur ons nog meer brengt.

Aan boord wordt je welkom geheten door onze professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden. Je veilig voelen en zijn is een van onze hoogste prioriteiten, de bemanning zal er alles aan doen om te zorgen dat je een plezierig verblijf aan boord zult hebben. Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van '4 uur op en 8 uur af'. Op deze manier kan het schip dag en nacht doorzeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Leer zeilen en vorm samen met je wacht een hecht team. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee. Ook je inwendige mens komt niets te kort. Onze scheepskok bereid de lekkerste maaltijden. Deze reis is volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen!

Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (ontbijt, lunch en diner)
- Onbeperkt koffie, thee, tapwater en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis (optioneel)
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes van de bar en souvenirs
- Consumptiebonnen per vel (10 bonnen à 20 euro). Pinnen is aan boord helaas niet mogelijk.

Vergeet niet een geldig paspoort mee te nemen aan boord. Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Vluchtsuggesties
Heen vlucht
-----------------------------
KLM Royal Dutch Airlines
Datum: za 25 jan
Vlucht: KL 1223
Van: Amsterdam
Naar: Parijs-Charles de Gaulle
Vertrek: za 25 jan 06:50u
Aankomst: za 25 jan 08:10u
Klasse: Economy

Air France
Datum za 25 jan
Vlucht: AF 498
Van: Parijs-Charles de Gaulle
Naar: Sint Maarten
Vertrek: za 25 jan 10:25u
Aankomst: za 25 jan 14:50u
Klasse: Economy
-----------------------------

Terug vlucht
-----------------------------
KLM Royal Dutch Airlines
Datum: vr 7 feb
Vlucht: KL 730
Van: Sint Maarten
Naar: Amsterdam
Vertrek: vr 7 feb 18:15u
Aankomst: za 8 feb 07:50u
Klasse: Economy
-----------------------------

Een 2- of 4-persoonshut?
Op onze zeilreizen kun je kiezen tussen een 2- en 4-persoonshut (afhankelijk van beschikbaarheid). Deze keuze geldt niet bij een boeking met jongerenkorting. Let op! Voor een 2- of 4-persoonshut gelden verschillende prijsklassen.

Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
Meer weten? Neem dan contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

200125 Island hopping from Saint Martin. With visits to St. Vincent and the Grenadines

Age 15 -> 80 years.

Interested in an adventurous summer? From Sint Maarten we set our sails to towards the carribean. Visit places which you can only get to with our sailing vessel. Discover the prettiest beaches and swim with sea turtles. Admire the beautiful underwater world of the tiny islands around Saint Vincent and the Grenadines. Clim the active vulcano on St. Lucia en admire the two distinctive vulcano peaks 'the Pitons', which are part of the EBSCO World Heritage list. Admire the stars from the aft deck with a view of the tiny uninhabited islands. Discover the Caribbean on a unique way and get on board!

Once you step aboard you will be greeted by our professional and hospitable crew. Feeling safe is one of our most important priorities for our trainees, that's why the crew will make sure to make you feel at home. On the ship get to know the crew and your fellow travelers. Unpack your bag and set up the cabin. After a nice cup of coffee or tea our professional and mostly volunteer crew will introduce themselves and give safety instructions. Together we will set sail and start with the watch-system of '4 hours on, 8 hours off'. During the watch you will be sailing actively, stand behind the wheel, steering the ship into the right course or do other activities on board, such as cleaning and assisting the cook. Sailing experience is not necessary, our volunteer crew is happy to explain all the ins and outs to you. Also culinary you will not be cut short during this trip. Our ship's cook prepares the tastiest dishes for all passengers. This trip includes 3 meals a day, so breakfast, lunch and dinner! Outside of the watch there is plenty of time to relax and enjoy the quietness of the sea!

This is included
- Unlimited coffee, tea and fruit
- 3 meals and drinks(breakfast, lunch, dinner, coffee, tea and tap water)
- Beddings
- Sea turtle spotting

This is not included
- Transfer to and from the ship
- Possible excursions during the trip
- Drinks and souvenirs are available for purchase onboard. Cash only.
- Travel Insurance, mandatory
- Cancellation insurance, recommended
It is not possible to pay by card on board. Cash only.

A two or four person cabin?
On our sailing trips you can choose between a two and four person cabin (depending on availability). This does not apply to a booking with a youth discount. Pay attention! Different price ranges apply to a 2 or 4 person cabin.

Click here for more information about the life on board.

Questions about this trip? Contact us! info@eendracht.nl Lucia
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

hut4
200207 Overnachting aan boord
Opstap datum Vrijdag 7 februari 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Sint Maarten
Afstap datum Zaterdag 8 februari 2020, 12:00u
Afstap plaats Sint Maarten
Reisduur 1 dag
Type Overnachting aan boord
Boordprijs € 55,00 p.p.
Jongerenprijs € 50,00 p.p. (15-25 jaar)

Close
{ENGLISH BELOW}

200207 Overnachting aan boord

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Overnachtingsmogelijkheid aan boord van de Eendracht.
Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

200207 Overnight stay

Age 15 -> 80 years.

It's possible to stay a night onboard the Eendracht.
Questions about this overnight stay? Contact us! info@eendracht.nl

Click here for more information about traveling with the Eendracht
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Brits
200208 Eilandhoppen Britse Maagden Eilanden
Opstap datum Zaterdag 8 februari 2020, 16:00u
Opstap plaats Sint Maarten
Afstap datum Zaterdag 15 februari 2020, 12:00u
Afstap plaats Sint Maarten
Reisduur 8 dagen
Type Meerdaagse reis
DEZE REIS IS VOLGEBOEKT!

Close

200208 Eilandhoppen Britse Maagdeneilanden

Deze reis volgeboekt.

Meer informatie/More information

hut4
200215 Overnachting aan boord
Opstap datum Zaterdag 15 februari 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Sint Maarten
Afstap datum Zondag 16 februari 2020, 12:00u
Afstap plaats Sint Maarten
Reisduur 1 dag
Type Overnachting aan boord
Boordprijs € 55,00 p.p.
Jongerenprijs € 50,00 p.p. (15-25 jaar)

Close
{ENGLISH BELOW}

200215 Overnachting aan boord

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Overnachtingsmogelijkheid aan boord van de Eendracht.
Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

200215 Overnight stay

Age 15 -> 80 years.

It's possible to stay a night onboard the Eendracht.
Questions about this overnight stay? Contact us! info@eendracht.nl

Click here for more information about traveling with the Eendracht
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Over
200216 Transatlantische Oceaan oversteek
Opstap datum Zondag 16 februari 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Sint Maarten
Afstap datum Dinsdag 17 maart 2020, 12:00u
Afstap plaats Azoren
Reisduur 29 dagen
Type Meerdaagse reis
DEZE REIS IS VOLGEBOEKT!

Close

200216 Transatlantische Oceaan oversteek

Deze reis volgeboekt.

Meer informatie/More information

zeilreis
200317 Actieve zeilreis van Azoren, Portugal naar Brest, Frankrijk
Opstap datum Dinsdag 17 maart 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Azoren
Afstap datum Zondag 29 maart 2020, 12:00u
Afstap plaats Brest, Frankrijk
Reisduur 12 dagen
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 1.629,00 p.p.
4-persoonshut € 1.395,00 p.p.
Jongerenprijs € 697,50 p.p. (15-25 jaar)
Boek deze reis met 15% ledenkorting!

Close

200317 Actieve zeilreis van Azoren, Portugal naar Brest, France

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Chagrijnig van de lange winter? Ga lekker met ons de zon opzoeken. In Ponta Delgada stap je aan boord van zeilschip Eendracht. Ponta Delgada is een gezellige stad met een typisch Portugese architectuur. Smalle straatjes gevuld met kleurrijke huizen afgewisseld met witte huizen en een diversiteit aan bestrating.

Na de stad achter ons te laten beginnen we ons zeilavontuur al varend door de paradijselijke vulkanische eilanden van de Azoren. Bekend om de wonderschone natuur, grote diversiteit aan vogels en onderwaterleven. Deze avontuurlijke zeiltocht voert je mee over de Atlantische Oceaan en door de Golf van Biskaje met als eindbestemming Brest in Frankrijk. Brest staat bekend als één van de mooiste havens van Frankrijk.

Aan boord draai je mee met een wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af, onze vrijwel volledig vrijwillige bemanning leert u alles over het zeilen en het leven aan boord. Tijdens de reis geniet je van de zee in al zijn eenvoud.


Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (ontbijt, lunch en diner)
- Onbeperkt koffie, thee, tapwater en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis (optioneel)
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes van de bar en souvenirs
- Consumptiebonnen per vel (10 bonnen à 20 euro). Pinnen is aan boord helaas niet mogelijk.

Vergeet niet een geldig paspoort mee te nemen aan boord. Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Een 2- of 4-persoonshut?
Op onze zeilreizen kun je kiezen tussen een 2- en 4-persoonshut (afhankelijk van beschikbaarheid). Deze keuze geldt niet bij een boeking met jongerenkorting. Let op! Voor een 2- of 4-persoonshut gelden verschillende prijsklassen.

Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Vluchtsuggesties
Heen vlucht
-----------------------------
TAP
Datum: di 17 mrt
Vlucht: TP 669
Van: Amsterdam
Naar: Luchthaven Portela
Vertrek: di 17 mrt 07:00u
Aankomst: di 17 mrt 09:00u
Klasse: Economy

TAP
Datum di 17 mrt
Vlucht: TP 1867
Van: Luchthaven Portela
Naar: Ponta Delgada
Vertrek: di 17 mrt 11:15u
Aankomst: di 17 mrt 12:40u
Klasse: Economy
-----------------------------

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
Meer weten? Neem dan contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
azorenbrest
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

actief
200329 Actieve zeilreis van Brest, Frankrijk naar Rotterdam, Nederland
Opstap datum Zondag 29 maart 2020, 16:00u (Boarden tussen 16:00u en 18:00u)
Opstap plaats Brest, Frankrijk
Afstap datum Zondag 5 april 2020, 12:00u
Afstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Reisduur 7 dagen
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 1.012,00 p.p.
4-persoonshut € 895,00 p.p.
Jongerenprijs € 447,50 p.p. (15-25 jaar)

Close

200329 Actieve zeilreis van Brest, Frankrijk naar Rotterdam, Nederland

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Zeil jij de Eendracht weer terug naar huis na een lange winter in de Cariben? Neem de trein naar Brest en stap aan boord.Dompel je eerst onder in één van de mooiste havens van Frankrijk. Brest is namelijk al eeuwenlang een belangrijk strategisch punt voor ontdekkingsreizigers en oorlogen. De stad heeft onder deze oorlogen veel te lijden gehad, maar heeft op een indrukwekkende manier de stad weer heropgebouwd.

Afhankelijk van de wind zetten we koers ofwel langs de ruige kust van Normandië dan wel via de prachtige witte kliffen van Engeland in de richting van Rotterdam. Deze avontuurlijke zeiltocht voert je mee door het Nauw van Calais.

Aan boord draai je mee met een wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af, onze bemanning leert u alles over het zeilen en het het leven aan boord. Tijdens de reis wordt je heerlijk verwend door onze vrijwel volledig vrijwillige bemanning en laat je de hectiek van alle dag even aan de wal. Hier heb je enkele dagen geen mobiel bereik, geen TV of internet tot je beschikking: even helemaal weg van de drukte van ons bestaan.


Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (ontbijt, lunch en diner)
- Onbeperkt koffie, thee, tapwater en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis (optioneel)
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes van de bar en souvenirs
- Consumptiebonnen per vel (10 bonnen à 20 euro). Pinnen is aan boord helaas niet mogelijk.

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Een 2- of 4-persoonshut?
Op onze zeilreizen kun je kiezen tussen een 2- en 4-persoonshut (afhankelijk van beschikbaarheid). Deze keuze geldt niet bij een boeking met jongerenkorting. Let op! Voor een 2- of 4-persoonshut gelden verschillende prijsklassen.

Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
Meer weten? Neem dan contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

pasen
200410 Paasweekend zeilen
Opstap datum Vrijdag 10 april 2020, 10:00u (Boarden tussen 09:45u en 10:00u)
Opstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Afstap datum Maandag 13 april 2020, 16:00u
Afstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Reisduur 4 dagen
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 595,00 p.p.
4-persoonshut € 530,00 p.p.
Jongerenprijs € 265,00 p.p. (15-25 jaar)

Close

200410 Paasweekend zeilen

Voor iedereen van 15 t/m 80 jaar

Algemene informatie
Zin om heerlijk uit te waaien tijdens de Paasdagen? Stap dan op 10 april 2020 aan boord van de Eendracht in onze thuishaven Rotterdam. Onze gastvrije bemanningsleden zullen je bij aankomst met alle plezier het zeilschip laten zien. De koffie en thee staan klaar en zodra iedereen is ‘ingecheckt’, geeft de schipper uitleg over het reilen en zeilen aan boord. De Eendracht vertrekt diezelfde dag nog naar zee.

We zetten gezamenlijk de zeilen en beginnen aan het wachtsysteem waarbij iedere opstapper ‘4 uur op en 8 uur af’ meedraait aan boord. Zeilervaring is niet nodig, want de bemanning begeleidt iedereen maar wat graag met de zeilhandelingen. Tijdens de wacht bestaan de activiteiten uit meedoen met zeilen, sturen of andere activiteiten aan boord. Buiten de wacht is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee!

Bestemming
Waar gaan we naartoe? Dat is een veelgestelde vraag. We laten ons leiden door de wind en het weer en we gaan er tijdens dit zeilweekend niet van uit dat we een haven aandoen. Als het wel mogelijk is, dan zullen we even stoppen om op de vaste wal de benen te strekken. We gaan vooral lekker zeilen! De Eendracht meert aan het eind van deze zeiltrip weer af in de haven van Rotterdam.

Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (ontbijt, lunch en diner)
- Onbeperkt koffie, thee, tapwater en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis (optioneel)
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes van de bar en souvenirs
- Consumptiebonnen per vel (10 bonnen à 20 euro). Pinnen is aan boord niet altijd mogelijk ipv bereik.

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Een 2- of 4-persoonshut?
Op onze zeilreizen kun je kiezen tussen een 2- en 4-persoonshut (afhankelijk van beschikbaarheid). Deze keuze geldt niet bij een boeking met jongerenkorting. Let op! Voor een 2- of 4-persoonshut gelden verschillende prijsklassen.

Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
Meer weten? Neem dan contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
pasen
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Dagtocht
200419 Dagtocht zeilen vanuit Rotterdam
Opstap datum Zondag 19 april 2020, 10:00u (Boarden tussen 09:45u en 10:00u)
Opstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Afstap datum Zondag 19 april 2020, 19:00u
Afstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Reisduur 1 dag
Type Dagtocht
Boordprijs € 119,50 p.p.
Jongerenprijs € 59,75 p.p. (15-25 jaar)

Close

200419 Dagtocht zeilen vanuit Rotterdam

Van 8 t/m 80 jaar (tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Beleef Rotterdam-Rijnmond vanaf het water en zet koers naar zee.


Pak je tas, want het is tijd om te zeilen! Leef je uit met het hijsen van de zeilen of sta aan het roer. Minder fanatiek? Zoek een relaxte plaats uit aan dek en geniet van het zeilen op zee. Maak jij onze groep compleet?

De bemanning van de Eendracht bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. Tijdens deze dag vertellen zij met veel passie en enthousiasme alles over het schip en de bijzondere reizen die we varen. Geen zeilervaring? Dat is niet nodig. Onze professionele crew leert je graag alles over het reilen en zeilen op Nederlands grootste driemastschoener.

Programma
Na het welkomstwoord van de schipper worden de trossen losgegooid en zetten we koers naar zee. Eerst een kopje koffie met een lekkere koek en dan is het tijd om een kijkje te nemen aan dek. Ondertussen maakt de scheepskok heerlijke lekkernijen klaar in de kombuis. De lunch bestaat uit zeewiersoep met een buffet van verschillende broodjes, belegsoorten en salades. Na de lunch is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en worden de zeilen gehesen. Tijdens de terugreis naar de haven kan iedereen genieten van een heerlijk diner.

Op dagtochten vanuit Rotterdam varen we minimaal 2 uur heen en 2 uur terug over de Nieuwe Waterweg. We zeilen op deze dagtochten een aantal uren op zee en het diner vindt al varend plaats op de Nieuwe Waterweg.

Dit is inbegrepen
- Welkom aan boord met koffie, thee en een lekkere koek
- Lunch
- Snack
- Een verrassingsdiner
- Onbeperkt koffie, thee en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Overige drankjes aan de bar en souvenirs (aan boord te koop tegen contante betaling)

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

- Ieder kind onder de 15 jaar mag alleen mee onder begeleiding van minimaal één volwassene. Is een kind kleiner dan 1.40m? Dan is het dragen van een reddingsvest (aan boord beschikbaar) verplicht.

Klik hier voor de routebeschrijving: Lloydkade, Rotterdam
Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
Dagtocht
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Hemelvaart
200521 Hemelvaartreis
Opstap datum Donderdag 21 mei 2020, 10:00u (Boarden tussen 09:45u en 10:00u)
Opstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Afstap datum Zondag 24 mei 2020, 16:00u
Afstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Reisduur 4 dagen
Type Dagtocht
2-persoonshut € 595,00 p.p.
4-persoonshut € 530,00 p.p.
Jongerenprijs € 265,00 p.p. (15-25 jaar)

Close

200521 Lang weekend zeilen tijdens Hemelvaart

Van 15 t/m 80 jaar

Toe aan een korte break? Altijd al eens op een groot zeilschip willen zeilen, maar is een lange reis nog te hoog gegrepen? Hou je van avontuur, actie en gezelligheid? Boek dan een plaats op deze reis en ontdek de wereld van het zeezeilen.

In de bruisende stad Rotterdam stap je aan boord. Je wordt welkom geheten door onze professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden. De koffie en thee staat klaar en zodra iedereen aan boord is, houdt de schipper zijn welkomstwoord. De trossen worden losgegooid en we varen over de Nieuwe Waterweg naar zee. Na ongeveer 2,5 uur varen, komen we aan op de Noordzee. Dan is het; Alle hens aan dek! En we beginnen met het hijsen van de zeilen.

Aan boord draai je mee in het wachtsysteem van '4 uur op en 8 uur af'. Op deze manier kan het schip dag en nacht doorzeilen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Zeilervaring is niet vereist, onze bemanning leert je graag alles over het reilen en zeilen aan boord. Buiten de wacht om is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee. Kortom: De perfecte reis voor een korte break!

Waar gaan we naartoe?
Tijdens dit lange weekend zeilen proberen wij minimaal één haven aan te doen waar je even de benen kunt strekken. Waar we naartoe gaan? Dat bepaalt de wind. 'True adventures are made at sea!'

Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (ontbijt, lunch en diner)
- Onbeperkt koffie, thee, tapwater en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis (optioneel)
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes van de bar en souvenirs
- Consumptiebonnen per vel (10 bonnen à 20 euro). Pinnen is aan boord niet altijd mogelijk ipv bereik.

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Een 2- of 4-persoonshut?
Op onze zeilreizen kun je kiezen tussen een 2- en 4-persoonshut (afhankelijk van beschikbaarheid). Deze keuze geldt niet bij een boeking met jongerenkorting. Let op! Voor een 2- of 4-persoonshut gelden verschillende prijsklassen.

Liever een hut alleen? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de boordprijs voor een tweepersoonshut. Let op: beperkte beschikbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over het leven aan boord
Meer weten? Neem dan contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
Hemelvaart
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Dagtocht
200621 Dagtocht zeilen vanuit Rotterdam (Vaderdag)
Opstap datum Zondag 21 juni 2020, 10:00u (Boarden tussen 09:45u en 10:00u)
Opstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Afstap datum Zondag 21 juni 2020, 19:00u
Afstap plaats Rotterdam, Nederland (Lloydkade)
Reisduur 1 dag
Type Dagtocht
Boordprijs € 119,50 p.p.
Jongerenprijs € 59,75 p.p. (15-25 jaar)

Close

200621 Dagtocht zeilen vanuit Rotterdam (Vaderdag)

Van 8 t/m 80 jaar (tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Beleef Rotterdam-Rijnmond vanaf het water en zet koers naar zee.


Pak je tas, want het is tijd om te zeilen! Leef je uit met het hijsen van de zeilen of sta aan het roer. Minder fanatiek? Zoek een relaxte plaats uit aan dek en geniet van het zeilen op zee. Maak jij onze groep compleet?

De bemanning van de Eendracht bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. Tijdens deze dag vertellen zij met veel passie en enthousiasme alles over het schip en de bijzondere reizen die we varen. Geen zeilervaring? Dat is niet nodig. Onze professionele crew leert je graag alles over het reilen en zeilen op Nederlands grootste driemastschoener.

Programma
Na het welkomstwoord van de schipper worden de trossen losgegooid en zetten we koers naar zee. Eerst een kopje koffie met een lekkere koek en dan is het tijd om een kijkje te nemen aan dek. Ondertussen maakt de scheepskok heerlijke lekkernijen klaar in de kombuis. De lunch bestaat uit zeewiersoep met een buffet van verschillende broodjes, belegsoorten en salades. Na de lunch is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en worden de zeilen gehesen. Tijdens de terugreis naar de haven kan iedereen genieten van een heerlijk diner.

Op dagtochten vanuit Rotterdam varen we minimaal 2 uur heen en 2 uur terug over de Nieuwe Waterweg. We zeilen op deze dagtochten een aantal uren op zee en het diner vindt al varend plaats op de Nieuwe Waterweg.

Dit is inbegrepen
- Welkom aan boord met koffie, thee en een lekkere koek
- Lunch
- Snack
- Een verrassingsdiner
- Onbeperkt koffie, thee en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Overige drankjes aan de bar en souvenirs (aan boord te koop tegen contante betaling)

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

- Ieder kind onder de 15 jaar mag alleen mee onder begeleiding van minimaal één volwassene. Is een kind kleiner dan 1.40m? Dan is het dragen van een reddingsvest (aan boord beschikbaar) verplicht.

Klik hier voor de routebeschrijving: Lloydkade, Rotterdam
Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
Dagtocht
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

NIEUWE REIZEN


Dagtocht
200627 Dagtocht zeilen
Opstap datum Zaterdag 27 juni 2020, 10:00u (Boarden tussen 09:45u en 10:00u)
Opstap plaats Rotterdam, Nederland
Afstap datum Zaterdag 27 juni 2020, 19:00u
Afstap plaats Rotterdam, Nederland
Reisduur 1 dag
Type Dagtocht
Boordprijs € 119,50 p.p.
Jongerenprijs € 59,75 p.p. (15-25 jaar)

Close

200627 Dagtocht zeilen vanuit Rotterdam

Van 8 t/m 80 jaar (tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Pak je tas, want het is tijd om te zeilen! Leef je uit met het hijsen van de zeilen of sta aan het roer. Minder fanatiek? Zoek een relaxte plaats uit aan dek en geniet van het zeilen op zee. Maak jij onze groep compleet?

De bemanning van de Eendracht bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. Tijdens deze dag vertellen zij met veel passie en enthousiasme alles over het schip en de bijzondere reizen die we varen. Geen zeilervaring? Dat is niet nodig. Onze professionele crew leert je graag alles over het reilen en zeilen op Nederlands grootste driemastschoener.

Programma
Na het welkomstwoord van de schipper worden de trossen losgegooid en zetten we koers naar zee. Eerst een kopje koffie met een lekkere koek en dan is het tijd om een kijkje te nemen aan dek. Ondertussen maakt de scheepskok heerlijke lekkernijen klaar in de kombuis. De lunch bestaat uit zeewiersoep met een buffet van verschillende broodjes, belegsoorten en salades. Na de lunch is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en worden de zeilen gehesen. Tijdens de terugreis naar de haven kan iedereen genieten van een heerlijk diner.

Op dagtochten vanuit Rotterdam varen we minimaal 2 uur heen en 2 uur terug over de Nieuwe Waterweg. We zeilen op deze dagtochten een aantal uren op zee en het diner vindt al varend plaats op de Nieuwe Waterweg.

Dit is inbegrepen
- Welkom aan boord met koffie, thee en een lekkere koek
- Lunch
- Snack
- Een verrassingsdiner
- Onbeperkt koffie, thee en fruit

Dit is niet inbegrepen
- Overige drankjes aan de bar en souvenirs (aan boord te koop tegen contante betaling)

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

- Ieder kind onder de 15 jaar mag alleen mee onder begeleiding van minimaal één volwassene. Is een kind kleiner dan 1.40m? Dan is het dragen van een reddingsvest (aan boord beschikbaar) verplicht.

Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
Dagtocht
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Cruise
200628 Aanbrengreis Cadiz
Opstap datum Zaterdag 27 juni 2020, 21:00u (Boarden tussen 20:45u en 21:00u)
Opstap plaats Rotterdam, Nederland
Afstap datum Zaterdag 11 juli 2020, 12:00u
Afstap plaats Cadiz, Spanje
Reisduur 13 nachten
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 2.425,00 p.p.
4-persoonshut € 2.195,00 p.p.
Jongerenprijs € 1.097,50 p.p. (15-25 jaar)

Close

200628 Weekendje zeilen

Van 15 t/m 80 jaar

Binnenkort meer informatie.

Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (Ontbijt, lunch en diner)
- Onbeperkt koffie, thee, tapwater en fruit
- Indeling in een 2- of 4-persoonshut
Bij jouw boeking kan je aangeven of je gebruik wilt maken van een kooi in een 2- of 4-persoonshut, mits beschikbaar. Houdt hierbij rekening met verschillende prijsklasses. De jongeren die de jongerenprijs betalen hebben deze keuze niet.

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes en souvenirs
Het is helaas niet altijd mogelijk om aan boord te pinnen. Consumptiebonnen zijn per vel van 10 stuks aan boord te koop tegen contante betaling. Ter waarde van €2,- per consumptiebon.

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
Cruise
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Summersail
200711 Tall Ships Race 2 (CADIZ - A CORUÑA)
Embarkation 11 July 2020, 16:00h
Embarkation Cadiz, Spain
Disembarkation 26 July 2020, 10:00h
Disembarkation A Coruña, Spain
Type For Windseekers age 15-25 years
Youth price € 995,00 p.p.

Close

200711 Tall Ships Race 2 (CADIZ - A CORUÑA)

Sail for Unity – Sustainable Sailing journey.
Only for the following countries: Spain, Hungary, Norway, Netherlands and Italy. Step on board the Eendracht for an unforgettable adventure. Race other Ships in the famous Tall Ships Races and participante in marine research on the way. Learn to sail the ship, from setting sails to steering; make international friends;gather water samples from the ocean and learn about the danger of microplastics from the expert on board. Look out for dolphins, see the stars without light pollution, learn to navigate and plot your position on the chart, but most of all: have fun and enjoy the adventure! Reach the final port in time to participate in the maritime festival with numerous attractions! For Windseekers aged 15-25 years, ages 26-28 at request.

About the Journey
Sail for Unity on the Eendracht along the coast of Spain. Join an intense program combining intercultural learning with Sail Training and research, prevention and reduction of plastic pollution. Sounds serious? Not at all! During the International Exchange you experience fun activities and learn in the process. We can almost guarantee that when you take stock at the end of the project, you’ll be surprised by how much you’ve achieved without noticing!

Plastic pollution exceeds national borders and that’s why it’s appropriate for 5 nations to come together in order to find solutions. Share your own country’s best environmental practices and learn from the others. Help with the research of microplastic in the oceans. Organise local actions with sustainability theme. Experience the pure beauty of nature while out on the open sea and get inspired to protect it, joining the global movement of climate ambassadors.

Spend 2 weeks living in your own ‘miniature EU’ society on board. Learn to cooperate with people of different backgrounds, discovering the similarities and using the differences to your advantage. Practice communication, teamwork, conflict resolution… Make friends with people you would never have met otherwise. Join games, challenges and intercultural activities, and feel free to propose your own. Take charge of your own educational process and rediscover the joy of learning new things!

The Eendracht will be your home, transport and much more! Learning from the crew, you will soon start to do sailing tasks on your own, taking on more and more ambitious projects. Sail Training is more than pulling the lines: it’s challenging yourself to try new things, taking responsibility, working in a team and learning to communicate. It’s also a very satisfying experience! Stepping off board you’ll discover that you are less intimidated by ‘scary’ things and more willing to give them a try.

Ports
The oldest city in Spain, with a wealth of historic landmarks. Water is never far away, as the old town is built on a narrow stretch of land jutting out into the Mediterranean Sea. Get lost in the Old town with its many narrow, winding streets and visit one of the many parks that dot the city. Its many cathedrals and plazas are also well worth a visit. Go to La Caleta beach, at La Viña, the old fisherman quarter. Go catch a Flamenco concert and feast your taste buds with the fresh sea foods.

A Coruña is a port town in the north west of Spain. Here you will find the Tower of Hercules, a lighthouse that has been in operation for 1.800 years! The town itself is an affluent commercial and tourism hub, with plenty of things to see and do. Visit the popular beaches, explore the city centre, or sample some of the many cultural activities. The Aquarium Finisterrae lets you explore the marine life of the region. But if you prefer your fish on a plate, A Coruña’s restaurants can help you out.

Sponsorship and costs
The youngster price (age 15-25) is EUR 995,- per trainee, instead of the normal price of EUR 1,275.

Windseekers from the Netherlands need to become members of their countries' Sail Training Association - the STAN - for 25 euro

Participants of this journey can enter the Windseeker Dinghy Programme for free. Learn how to raise money for your own journey at: windseeker.org/dinghy

Possible reimbursement of your travel costs to- and from the ports, pending a financial support from the Erasmus+ Program of the European Union. Reimbursement up to a certain amount (based on the country of origin and tickets costs, according to the rules of the Erasmus+ Program).

The reimbursement will take place several months after the journey.

Key points
Dates: 11 July 2020 - 26 July 2020
Embarkation: 16:00 / Disembarkation: 10:00
For Windseekers age 15-25 years
Participating countries: Spain, Hungary, Norway, Netherlands and Italy
Windseekers joining: maximum of 35
No sailing experience required!
Official language on board: English and Dutch
Price includes: accommodation and meals, excludes drinks at the bar
Price excludes transportation costs to-and from the ports. Our travel counsellor can advise you and book your transfers
Windseekers need to have a health insurance and a travel insurance
Need to take with you on board: towels
Windseekers from the Netherlands need to become member of STAN
Summersail
More information Book here (Windseeker.com)

Weekend
200828 Weekendje zeilen
Opstap datum Vrijdag 28 augustus 2020, 17:00u (Boarden tussen 16:45u en 17:00u)
Opstap plaats Rotterdam, Nederland
Afstap datum Zondag 30 augustus 2020, 16:00u
Afstap plaats Rotterdam, Nederland
Reisduur 2 nachten
Type Meerdaagse reis
2-persoonshut € 370,00 p.p.
4-persoonshut € 335,00 p.p.
Jongerenprijs € 167,50 p.p. (15-25 jaar)

Close

200828 Weekendje zeilen

Van 15 t/m 80 jaar

Wil jij in de zomer een weekendje zeilen aan boord van een van de grootste driemastschoener? Dan is dit je kans!

Stap vrijdagmiddag in Rotterdam aan boord. Je wordt om 17:00u ontvangen door de gastvriendelijke bemanningsleden die je graag het schip laten zien. De koffie en thee staat klaar en zodra iedereen aan boord is zal de Schipper van deze reis uitleg geven over het reilen en zeilen aan boord. We vertrekken diezelfde avond nog naar zee om te genieten van een lange zwoele zomeravond.

We zetten gezamenlijk de zeilen en beginnen aan het wachtsysteem waarbij je '4 uur op en 8 uur af' meedraait aan boord. Zeilervaring is niet nodig want de bemanning begeleidt je aan boord met de zeilhandelingen. Bij elke wacht horen verschillende taken zoals; schoonmaken en assisteren in de kombuis, hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, helpen bij het overstag gaan, achter het roer staan en helpen bij de navigatie. Buiten de wacht is er alle tijd om te ontspannen en te genieten van de zee!

Waar we naartoe zullen zeilen blijft een verassing omdat we ons laten leiden door de wind en het weer. Vanuit Rotterdam zijn er talloze opties zoals richting België, Engeland of de Nederlands kust. Op zondag aan het einde van de middag stap je weer af in Rotterdam.

Dit is inbegrepen
- Beddengoed
- Volpension (Ontbijt, lunch en diner)
- Onbeperkt koffie, thee, tapwater en fruit
- Indeling in een 2- of 4-persoonshut
Bij jouw boeking kan je aangeven of je gebruik wilt maken van een kooi in een 2- of 4-persoonshut, mits beschikbaar. Houdt hierbij rekening met verschillende prijsklasses. De jongeren die de jongerenprijs betalen hebben deze keuze niet.

Dit is niet inbegrepen
- Transfer van en naar het schip
- Eventuele excursies tijdens de reis
- Reisverzekering, VERPLICHT
- Annuleringsverzekering, aanbevolen
- Drankjes en souvenirs
Het is helaas niet altijd mogelijk om aan boord te pinnen. Consumptiebonnen zijn per vel van 10 stuks aan boord te koop tegen contante betaling. Ter waarde van €2,- per consumptiebon.

Vergeet niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen aan boord (Rijbewijs is niet voldoende). Als je geen geldig reisdocument meeneemt kan je helaas niet meevaren. Restitutie is dan ook niet mogelijk.

Meer weten? Neem contact met ons op! info@eendracht.nl

Bang om zeeziek te worden? Lees dan hier 10 tips tegen zeeziekte!
Weekend
Meer informatie/More information Boek direct/Book now

Nieuwsgierig geworden, maar zijn er nog vragen? Neem contact met ons op!

Tel: +31 (0)10 - 290 50 00
E-mail: info@eendracht.nl

Eendracht concept

Zeezeilen op de Eendracht is vooral een sportieve bezigheid. Tijdens een dagtocht kan iedere opstapper zo actief zijn als hij of zij wil. De bemanning showt het complete zeilschip en de kok zorgt voor heerlijke specialiteiten. Bij een meerdaagse reis draait iedereen mee als een echt bemanningslid in het wachtsysteem; 'vier uur op en acht uur af'. Tijdens zo’n wacht staat niet alleen het zeilen centraal, maar ook sturen en navigeren aan boord, assisteren in en rond de kombuis en schoonmaakwerkzaamheden horen erbij. De professionele bemanning telt een aantal betaalde krachten, maar de Eendracht wordt grotendeels bemand door vrijwilligers. Vanzelfsprekend beschikken ook zij over de vereiste opleidingen en certificaten om op een groot zeilschip te mogen varen. Zeilervaring voor opstappers is niet vereist.

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL