DOELSTELLING

"De stichting streeft naar het maximaal inzetten van
de Eendracht voor jongeren om actief alle aspecten van het zeezeilen te beleven"

Stichting Zeilschip Eendracht exploiteert het schip de Eendracht. Vooral jongeren biedt zij de kans om de zee te ontdekken, in teamverband te werken en doorzettingsvermogen te bevorderen. Het stimuleren en aansturen van jongeren, is sinds de oprichting het doel dat breed wordt ondersteund. Zeezeilen in teamverband is niet alleen karaktervormend, maar draagt bij aan solidair zijn aan elkaar. Jongeren tot en met 25 jaar ontvangen daarom tot maximaal 50% korting vanuit Stichting C.J. Jaski Fonds. Verder staan schoolreizen, werkweken, zeilkampen, nautische opleidingen en maritiem kennisbehoud centraal. Zo varen bijvoorbeeld, leerlingen van het Scheepvaart en Transport College Rotterdam in hun eerste opleidingsjaar vier dagen mee.
 

Non-profit

De stichting opereert als non-profitorganisatie, die afhankelijk is van sponsors. Daarnaast zet zij de Eendracht op verantwoorde wijze commercieel in ter ondersteuning van haar doelstelling. Blijven varen voor het goede doel, is immers kostbaar.

Perspectief

Kortom, de doelstelling van Stichting Zeilschip Eendracht biedt de samenleving perspectief. Niet voor niets is de Eendracht gedoopt door koningin Beatrix en is prins Maurits de beschermheer. Naast de jongerenreizen vaart het schip wanneer mogelijk uit met mensen die een opsteker verdienen. Kiezen voor de Eendracht, is kiezen voor een unieke bouwsteen!
 

Steun de Eendracht!

U kunt ook helpen om de Eendracht in de vaart te houden! Het JaskiFonds ondersteunt de jongerenprojecten aan boord van de Eendracht. Uw bijdrage is meer dan welkom. Neem voor meer informatie contact op: info@eendracht.nl of bel 010-290 5000

Wordt ‘lid van de Vereniging' en steun de doelstelling van de Eendracht, blijf op de hoogte en ontvang kortingen op reizen.


Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL