Duurzaamheid bij Zeilschip Eendracht


Bij de Eendracht varen wij zoveel mogelijk onder zeil. Hierdoor veroorzaken we minder uitstoot en houden we de lucht een stuk schoner. Maar we doen meer aan duurzaamheid! Een aantal voorbeelden op rij:

Lifestyle producten van onze oude zeilen


Wij geven onze zeilen graag een tweede leven. Een laptophoes, sleutelhanger, vlaggetjeslijn, rugtas of een toilettas, onze vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maken mooie producten van de oude Eendracht-zeilen. Deze gadgets zijn niet alleen stevig en waterdicht, maar ook superhip!

 

Eendracht-waterfles


Een ander mooi product dat wij verkopen is de waterfles. Deze fles is gemaakt van bio-based plastic op basis van suikerriet. Hierdoor zijn de flessen BPA-vrij. BPA is een chemische stof die in ‘normaal’ plastic wordt gebruikt.
Door deze flessen te kopen steun je niet alleen de Eendracht. Je helpt met je aankoop tegelijkertijd mee aan een clean-up project in Nairobi. In de sloppenwijken wordt het zwerfafval opgeruimd en krijgen alle kinderen een herbruikbare waterfles. Is dat geen prachtig initiatief?!

HappySoaps


Aan boord en in de shop verkopen wij de vrolijke HappySoaps shampoo bar. Deze producten zijn plasticvrij en goed voor jou én de natuur. Wist je dat een zo’n zeep bar vier plastic flessen vervangt? Geweldig, want wat er niet geproduceerd wordt van plastic, verdwijnt ook niet in zee! Kortom, als je HappySoaps gebruikt, zorg je goed voor jezelf en het milieu. Een echte win-win situatie!

 

Goede doelen aan boord


Waar de Eendracht natuurlijk om bekend staat, is het zeilen met goede doelen. De doelgroepen die met onze tochten meegaan, geven wij letterlijk wat wind in de zeilen en weer een boost om in het dagelijks leven stappen te maken. De verschillende opstappers genieten enorm van deze reizen en vooral jongeren maken een grote groei door aan boord. En de jeugd heeft de toekomst! Dus we kunnen wel stellen dat dit binnen de Eendracht ons meest duurzame doel is.

 

Weinig food waste


Aan boord van de Eendracht gooien we zo weinig mogelijk voedsel weg. Dit doen wij door goed te letten op de dieetwensen van onze gasten en bemanning. In het kombuis wordt er vervolgens afgemeten gekookt. Blijft er iets over, dan komt dit de volgende dag weer in een andere vorm op tafel. Zo verspillen wij zo min mogelijk. Natuurlijk waren we ons hiervan altijd al bewust, maar nu we een aantal jaren samenwerken met de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken zijn we nog meer alert op onnodige voedselverspilling.

 

Vegetarisch eten aan boord


De koks aan boord bereiden elke dag de meest fantastische maaltijden. Sinds 2020 staat er ook minimaal een keer per week een vegetarisch gerecht voor de crew en opstappers op het menu. Ook daarmee dragen wij bij aan een beter klimaat. Uiteraard smaken onze vegetarische gerechten heerlijk en zoals altijd komt niemand iets tekort.

 

Samenwerkende goede doelen:

NIEUWS & BLOG


Werken aan de Toekomst - SBS6 01 Dec

Goede doelen projecten

Werken aan de Toekomst - SBS6

Lees verder

Interview

HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR!

Lees verder
HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR! 23 Oct