Over ons


Stichting Zeilschip Eendracht exploiteert zeilschip Eendracht voor actieve zeilreizen, dagtochten en evenementen, zowel zakelijk, individueel als met goede doelen. Dit doen wij primair als een vrijwilligersorganisatie die integer en transparant opereert, al dan niet in samenwerking met maatschappelijke partners.

Als Stichting Zeilschip Eendracht bieden wij samen met onze vrijwilligers de wind in de zeilen aan kwetsbare mensen; jong en oud. Wij willen daarbij de ander stimuleren om samen te werken met discipline en respect voor elkaar én zichzelf. Vooral de ruimte bieden om zich veilig te voelen. Met al die bouwstenen bieden wij kansen, uitdagingen en momenten van ontspanning. Zo dragen we met elkaar bij aan een samenleving waar mensen van elkaar op aan kunnen, elkaar inspireren en motiveren.

Non-profit


De stichting opereert als non-profitorganisatie, die afhankelijk is van sponsors, partners en donateurs. Daarnaast zet zij de Eendracht op verantwoorde wijze commercieel in ter ondersteuning van haar doelstelling. Blijven varen voor het goede doel, is immers kostbaar.

Ik wil helpen!

Eendracht in vogelvlucht


In de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw was zeezeilen als vrijetijdsbesteding nog nauwelijks denkbaar. Bij het verdwijnen van de professionele zeilvaart wilden de grondleggers van de Eendracht de mogelijkheid tot opleiding op de grote zeilschepen voor jongeren behouden. Lees verder hoe zeilschip Eendracht tot stand is gekomen.

Bekijk de blog

NIEUWS & BLOG


Atlantische Oversteek duurzame student 01 Feb

Reis blogs

Atlantische Oversteek duurzame student

Lees verder

Crew

"Het voelt als een warm bad"

Lees verder
31 Jan