Wat neem je mee?


Er staat een geweldig avontuur op je te wachten, maar wat neem je mee? Met deze paklijst helpen we jou alvast op weg. Bekijk de paklijst zodat je onbezorgd  op reis kunt gaan.

Bekijk de paklijst

10 tips tegen zeeziekte


Staat zeilen op de Eendracht op jouw travel bucketlist? Maar ben je bang dat je zeeziek wordt? Lees dan snel verder voor onze 10 tips tegen zeeziekte!

Bekijk de blog

Mijn boeking

Binnen enkele werkdagen na het invullen van het boekingsformulier ontvangt de hoofdboeker een boekingsbevestiging via de mail met digitale factuur, Algemene Voorwaarden, gezondheidsverklaringsformulier (meerdaagse reis), paklijst (meerdaagse reis) en algemene reisbescheiden (meerdaagse reis).

Ongeveer een week voorafgaand aan de reis zal de laatste reisinformatie mail worden verzonden naar de hoofdboeker (incl. routebeschrijving naar de ligplaats). Er worden geen tickets verzonden voor onze reizen. Op vertoon van een geldig reisdocument (paspoort of ID kaart! Rijbewijs is niet voldoende) kom je aan boord

*De hoofdboeker zal geen betalingsbevestiging ontvangen.
Stap je op of af in een Nederlandse of buitenlandse haven dan moet je zelf het transfer van en naar het schip regelen. Je bent verplicht om in het bezit te zijn van een reisverzekering en wij raden het aan een annuleringsverzekering af te sluiten.
Stap je binnenkort aan boord van de Eendracht voor een meerdaagse reis of een dagtocht? Dan moet je in het bezit zijn van een geldig reisdocument in de vorm van een paspoort of ID kaart. Een rijbewijs is niet voldoende. Kijk goed of dit reisdocument nog lang genoeg geldig is.

Stap je op in het buitenland?
Kijk dan goed of je voor de opstapplaats/afstapplaats een visum of verplichte vaccinaties benodigd.

Meer informatie over reisvaccinaties: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/
Meer informatie over visums: https://visum.nl/visa-quick-check

Deze informatie staat ook per reis aangegeven in het blauwe informatie vak.

Aan boord

Zeezeilen op de Eendracht is vooral een sportieve bezigheid. Tijdens een meerdaagse reis op de Eendracht wordt verwacht dat iedereen deelneemt aan alle werkzaamheden die op een zeilschip moeten worden gedaan. Je draait samen met je wachtgenoten mee als een echt bemanningslid in het wachtsysteem; 'vier uur op en acht uur af'. Tijdens zo’n wacht staat niet alleen het zeilen centraal, maar ook sturen, navigeren, schoonmaken en assisteren in en rond de keuken. De professionele bemanning telt een aantal betaalde krachten, maar het schip wordt grotendeels bemand door vrijwilligers. Vanzelfsprekend beschikken ook zij over de vereiste opleidingen en certificaten om op een groot zeilschip te mogen varen. Maak je geen zorgen over kennis en zeilervaring. De bemanning legt alles uit wat je moet weten. Zeilervaring is dus niet nodig.

De rode, witte en blauwe wacht lossen elkaar volgens onderstaand schema af.

00:00 – 04:00 uur: hondenwacht
04:00 – 08:00 uur: dagwacht
08:00 – 12:00 uur: voormiddagwacht
12:00 – 16:00 uur: achtermiddagwacht
16:00 – 18:00 uur: eerste platvoet
18:00 – 20:00 uur: tweede platvoet
20:00 – 24:00 uur: eerste wacht

Aan boord wordt bekend gemaakt in welke wacht je bent ingedeeld. De personen uit dezelfde hut zitten ook in dezelfde wacht. Elke wacht wordt begeleidt door een kwartiermeester, dit is jouw aanspreekpunt aan boord.

Voorkomende werkzaamheden welke verdeeld worden door de kwartiermeester:
- Twee personen op de ‘uitkijk’: brengen de stuurman op de hoogte van wat zij op zee zien.
- Eén persoon is roerganger: zorgt ervoor dat het schip op koers blijft.
- Zeilhandelingen zoals hijsen, strijken, reven, overstag manoeuvres en trimmen.
- Overige werkzaamheden: helpen in de kombuis, schoonmaakwerkzaamheden, veiligheidsrondes lopen, zeunen (helpen bij het bedienen tijdens het eten).
Het doel is altijd dat iedereen een prettige zeilvakantie heeft en een ervaring rijker van boord stapt! Tegen het einde van de reis voel jij je dan ook helemaal thuis aan boord. Tijdens de wacht blijft er voldoende tijd over voor extra uitleg door de kwartiermeester over bijvoorbeeld het schip, de zeilen of het leren van zeemansknopen.
De Eendracht biedt verschillende soorten reizen aan. Lees goed de reisomschrijving van de reis, hierin staat beschreven wat voor soort reis je hebt geboekt en wat je kunt verwachten.

Afhankelijk van de reis zullen wij wel of geen havens bezoeken. Soms betreft dit een korte stop om te bunkeren en nieuwe voorraden in te kopen, maar andere keren nemen wij ruim de tijd zodat je de gelegenheid heeft om de omgeving te bezichtigen. Bij het zeilen zijn we afhankelijk van weer en wind en aangezien dit een onzekere factor is zullen wij altijd kunnen afwijken van het geplande vaarschema.
In verband met de beperkte ruimte in de hut raden wij aan de bagage mee te nemen in een plunjezak, sporttas of zeiltas. Harde koffers zijn minder praktisch in de hutten. Vergeet verder niet je paspoort of ID-kaart mee te nemen en check goed voorafgaand aan de reis of dit reisdocument nog geldig is.

Bekijk onze paklijst om te zien of je echt niks bent vergeten.
De Eendracht is voor noodgevallen altijd per satelliet bereikbaar. Dit contact verloopt via onze kantoormedewerkers. Tijdens kantooruren zijn we te bereiken via 010-290 50 00.

Indien er buiten kantooruren dringend contact met het schip opgenomen dient te worden zal de voicemail je het calamiteitennummer verstrekken.
In veel landen is het bezit en het gebruik van medicijnen die onder de Opiumwet vallen verboden. Op overtreding van die wet staan strenge straffen. Medicijnen die onder de Opiumwet vallen, kan je dus niet zomaar meenemen naar het buitenland of aan boord van de Eendracht. Hiervoor heb je een Schengenverklaring nodig, of een Engelstalige medische verklaring, met eventueel een Apostillestempel.

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis
Alle maaltijden, koffie, thee, tapwater en fruit zijn bij een meerdaagse reis inbegrepen. Overige drankjes en snoepgoed zijn aan boord verkrijgbaar tegen betaling. Het is mogelijk om te pinnen aan boord.

Ook zijn er aan boord shopartikelen verkrijgbaar zoals petjes, tassen en vele andere leuke artikelen. Met jouw aankoop steun je onze goede doelenreizen! Er worden geen sigaretten of andere tabakswaren verkocht aan boord.

Bekijk onze webshop ook online.
Benedendeks
Door het dagverblijf op het hoofddek te plaatsen en de machinekamer in de hoogte aan te passen, ontstond de mogelijkheid om onder het hoofddek een doorlopend accommodatie te plaatsen.

Dit gedeelte is opgedeeld in 5 waterdichte compartimenten. In totaal zijn er 23 hutten, waarvan 15 twee persoonshutten, 6 vierpersoonshutten en 2 één persoonshutten. Op het benedendek is ook de toegang naar de machinekamer, bootsman werkplaats, wasserette, (droog)kasten en bergruimtes. In de 23 hutten van de Eendracht bevinden zich in totaal 56 kooien.

Er zijn 7x tweepersoonshutten en 6x vierpersoonshutten. In totaal zijn er 38 plaatsen beschikbaar voor gasten.

In de hut is: warm en koud stromend water, airconditioning, voldoende kastruimte, een waslijn en een patrijspoort. Douches en toiletten bevinden zich in ieder compartiment vlakbij de hut op de gang.

Bovendeks
Het gezellige dagverblijf en de kombuis zijn op het hoofddek geplaatst. Hier is gratis koffie, thee en tapwater beschikbaar.

Het dagverblijf is de ontmoetingsplaats voor allen aan boord en de maaltijden worden hier geserveerd. Aan de achterzijde van het dek is de zogenaamde 'theetuin' te vinden; een comfortabele plek met banken om lekker uit te rusten, te lezen en als het weer het toelaat, te eten.
Het is niet altijd rustig zeilweer, maar dat maakt het avontuur met de Eendracht er niet minder om. We zorgen onder alle omstandigheden dat de zeilreis zo plezierig mogelijk verloopt, maar uiteraard zijn ook wij afhankelijk van de elementen van de natuur en die zijn niet vooraf te voorspellen.

NIEUWS & BLOG


Werken aan de Toekomst - SBS6 01 Dec

Goede doelen projecten

Werken aan de Toekomst - SBS6

Lees verder

Interview

HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR!

Lees verder
HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR! 23 Oct