Eendracht mét Sailing Kids

Eendracht mét Sailing Kids

In juni stapten 28 jonge patiënten (15-25 jaar) via Stichting Sailing Kids aan boord voor een zeilreis naar Denemarken. Samen met hen, de Vereniging Ouders Kinderen Kanker (VOKK), VOX en het Erasmus MC-Sophia ging de Eendracht dit unieke zeilavontuur aan. Maik Koster, voorzitter van Stichting Sailing Kids, vertelt als een van de begeleiders maar wat graag over dit bijzondere samenwerkingsproject.

 

Niets was te gek

“Vorig jaar een dagtocht en nu bijna een volle week samen zeilen met de Eendracht. We stapten met vijf vrijwilligers vanuit onze organisatie aan boord, waaronder twee artsen, een verpleegkundige, een fotograaf en ik als teamleider. Voor alle opstappers was het een fantastische ervaring. Zelf heb ik niet veel zeilervaring, maar nu zo op volle zee te zijn onder verschillende omstandigheden, was geweldig. Van zon en rustige wind tot storm met windkracht negen. Plus de Eendracht-bemanning klikten enorm met onze kinderen. Ook al was het voor al die vrijwilligers even wennen om met deze speciale groep op te trekken, maar na een dag was dat voorbij. Er werd veel gelachen en vooral met plezier hard samengewerkt, maar er was ook tijd voor spelletjes. De bemanning was ongelofelijk geduldig en aardig. Alles was mogelijk aan boord, niets was te gek. Werkelijk van kapitein tot kok. Iedereen hielp mee om de kinderen een leuke reis te bezorgen. Echt heel speciaal om dat Eendracht-gevoel mee te maken”, vertelt Maik Koster.

 

Hoe stoer is dat?!

Maik Koster: “De wind in je haren, laat je zorgen varen. Even niet alleen maar ziek zijn, even geen patiënt. Samen plezier maken en jongeren laten ervaren dat ze veel meer kunnen, dan ze denken. Dat is wat ons als Stichting Sailing Kids motiveert. We hadden twee blinde kinderen mee en die hebben de Eendracht gestuurd. Hoe stoer is dat?!”
Meer weten over deze samenwerkingspartner? Kijk op www.sailingkids.info.

 

JaskiFonds bedankt!

Wat vind je van de samenwerking? “We zijn allereerst heel dankbaar voor de steun van het JaskiFonds, dat deze Eendracht-reis mogelijk heeft gemaakt. Het was prachtig om te zien hoe de vlaggen van dit fonds en onze stichting aan boord wapperden in de volle wind. Wat ik mooi vind, is de Eendracht als organisatie. Professioneel met een fijn menselijk karakter. Laagdrempelig, goed bereikbaar en je voelt de wil om mee te denken met de wensen van Stichting Sailing Kids. Zeilen op zee met onze doelgroep geeft sowieso een bijzondere dynamiek.”

 

De trossen los

Volgend jaar weer? “Eenmaal in Aalburg was het nog even genieten van de grote zeilschepen die zich daar uit de hele wereld verzamelden voor de Tall Ships’ Races, waarvoor ook de Eendracht zich opmaakte. Per bus vertrokken we weer naar Nederlandse bodem. Iedereen was uitgeteld, maar de terugreis was lekker relaxed. Volgend jaar zetten we opnieuw met de Eendracht koers naar zee. We hebben met de stichting een driejarig contract. Vorig jaar een dagtocht, dit jaar Denemarken. Wie weet wat 2020 ons brengt. We gooien maar wat graag de Eendracht-trossen weer los!” besluit Maik Koster.


NIEUWS & BLOG


Werken aan de Toekomst - SBS6 01 Dec

Goede doelen projecten

Werken aan de Toekomst - SBS6

Lees verder

Interview

HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR!

Lees verder
HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR! 23 Oct