Nieuwe sponsor MIL. Welkom aan boord!

Nieuwe sponsor MIL. Welkom aan boord!

Uniek in hun vakgebied, harde werkers met gevoel voor humor.
Met trots stellen wij voor onze nieuwe sponsor. Marine Inspection and Logistics International Rotterdam BV. Ofwel MIL International BV.

Karlijn van de Kamp, sales en marketing, in gesprek met Rob van der Palm en Ivo Dolk, managing partners.

Van oud naar nieuw

“Wat wij doen? Ons bedrijf is gespecialiseerd in de inspectie van scheeps- en containerladingen metaalschroot, HBI en DRI en recyclinggoederen in het algemeen. Dit als ‘protective surveyor’ voor koper of verkoper, of als onafhankelijk inspectiebedrijf tussen de koper en verkoper”, vertelt Ivo.

Rob: “Samen hebben Ivo en ik bijna 70 jaar ervaring. Met die kennis sturen we ook vanuit ons hoofdkantoor in Schiedam de MIL-kantoren aan in India en Maleisië. Daarbij werken er tien inspecteurs in Nederland en vijftien in Maleisië, India en het Midden-Oosten. Ook hebben wij partners in de Verenigde Staten en Turkije.”

“Metaalschroot is er in vele varianten en kwaliteiten en is een belangrijke grondstof voor de staalindustrie”, vervolgt Ivo. “Het is van belang dat zowel koper als verkoper de partij staal schroot verzenden, dan wel ontvangen, in de kwantiteit en kwaliteit die onderling tussen beide partijen is afgesproken. Door continue kwaliteitsmetingen tijdens het laden en/of lossen en een waterverplaatsingmeting op de zeeschepen (dit om het gewicht van de lading vast te stellen) stellen onze inspecteurs hun rapportage op voor de klant.”

Gezond verstand

Expertise is in dit vakgebied dus ongelofelijk belangrijk? Ivo: “Absoluut, want er is een voortdurende discussie van visuele waardering van de producten. Met meetapparatuur kun je de kwaliteit van het staalschroot in sommige opzichten meten, maar is de partij ernstig vervuild dan komt dat weer ten slechte van de kwaliteit en komt er een discussie qua acceptatie, vuilaftrek, waardevermindering of de lading wordt afgekeurd. Van onze inspecteurs wordt daarom naast gezond verstand sowieso veel gevraagd, want ons werk gaat 24/7 door. Je moet zelfstandig kunnen werken, avontuurlijk zijn, communicatief en sociaal vaardig, affiniteit hebben met recycling en havens en zeer flexibel zijn. Een kerstdiner met je schoonmoeder is niet altijd gegarandeerd. Daarom hebben we een open en informele werksfeer met veel humor zodat iedereen zich thuis voelt binnen ons bedrijf.”

Investeren in toekomst

Zes jaar geleden werd duidelijk dat ook in deze tak van sport de vergrijzing toeneemt. Rob en Ivo zijn daarom een samenwerking aangegaan met het Scheepvaart en Transport College om jonge mensen op te leiden binnen hun organisatie. “Het stimuleren van jongeren staat net als bij de Eendracht binnen onze organisatie centraal. We mogen ons ondertussen met trots een erkend leerbedrijf noemen”, laat Rob weten.

Ivo: “Naast investeren in jongeren, in de toekomst, staan wij ook voor nog meer duurzaamheid. Vandaar dat ons bedrijf is aangesloten bij het Bureau of International Recycling (BIR). Deze wereldwijde federatie is een van de grotere organisaties voor de recyclingindustrie, waarbij zij ongeveer 800 bedrijven en 35 nationale recyclingorganisaties uit 70 verschillende landen vertegenwoordigen. De leden zijn wereldleiders in de levering van grondstoffen en een belangrijke pijler voor duurzame economische ontwikkeling. Verder zijn we vanuit die ‘drive’ ook aangesloten bij de MRF (Metaal Recycling Federatie ) en de MRAI ( Metal Recycling Association of India).”

Goed voorbeeld

Kortom, als bedrijf is deze nieuwe sponsor een goed voorbeeld van maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Ivo tot slot: “De Eendracht past vanuit onze bedrijfsvoering dan ook prima bij ons. Wij waarderen al die goede doelen, de duurzame en nautische vorm van reizen, plus de investering van en in al die vrijwilligers. We hopen de Eendracht nog lang in allerlei havens tegen te komen en stappen graag weer een keer aan boord.”

Voor nog meer informatie over deze nieuwe sponsor: www.mil-international.nl. Ook sponsor worden van de Eendracht? Klik hier voor meer informatie.

NIEUWS & BLOG


Nieuwe sponsor Koole Terminals 29 Sep

Nieuws

Nieuwe sponsor Koole Terminals

Lees verder

Reis blogs

Jongerenzeilkamp 3-9 augustus

Lees verder
Jongerenzeilkamp 3-9 augustus 28 Aug