Top 10 tips tegen zeeziekte

Top 10 tips tegen zeeziekte

Staat zeilen op de Eendracht op jouw travel bucketlist? Maar ben je bang dat je zeeziek wordt? Lees dan snel verder want hieronder geven wij 10 tips tegen zeeziekte!

 

Kies voor een groot schip

Hoe groter het schip, hoe stabieler en hoe minder zeeziek je wordt. Bij de Eendracht zit je dus goed! Want met een schip van bijna 60 meter, vallen wij onder de categorie Tall ships’; De grootste zeilschepen van de wereld.

Take advice from the doctor 

Tijdens een reis op de Eendracht is er altijd een scheepsarts aan boord. De scheepsarts helpt je om een passende manier te vinden om zeeziekte te voorkomen of tegen te gaan. Ook je eigen arts of apotheek kan je hierover adviseren.

Stap goed voorbereid aan boord 

Stap uitgerust aan boord en zorg voor voldoende warme kleding, dit kan helpen tegen zeeziekte. Kijk anders ook eens op onze paklijst, zo vergeet je nooit belangrijke spullen mee te nemen op reis!

Medicijnen

Breng voor vertrek een bezoekje aan de apotheek. Better safe than sorry. Simpele reispilletjes will do the tric.

Drink goed! 

Zorg ervoor dat je genoeg drinkt tijdens de reis. Wanneer je goed gehydrateerd bent, zal je minder last van zeeziekte krijgen. Om misselijkheid te voorkomen is het verstandig om alcoholische dranken zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt ook voor koffie, koolzuurhoudende dranken en fruitsapjes.

Gember

Eet ongeveer 12 tot 24 uur voor je reis wat gember. Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat gember een effectieve werking heeft tegen zeeziekte en misselijkheid. Je kan het altijd proberen, toch?

Eet lichte voeding

Neem voor vertrek een lichte maaltijd, op een lege maag varen is geen goed idee. Eet bijvoorbeeld havermout, toast of crackers. Ben je bang voor misselijkheid? Vermijd dan vettige, stevige en kruidige maaltijden voor vertrek of tijdens de reis.

Focus op je omgeving 

Focus je op de horizon zodat je evenwichtsorgaan zich aan kan passen aan de situatie.

Watjes

Nog een goede truc om zeeziekte te verhelpen is een watje in één oor inbrengen. Ben je rechtshandig? Doe het watje dan in het linkeroor. En andersom. Dit geldt hetzelfde voor zeeziekte pleisters.

Kies de juiste plaats op het schip

Zorg er bij misselijkheid voor dat je buiten in de frisse lucht staat, en niet in de buurt van de machinekamer. Ga bij voorkeur op het dek staan, in het midden van het schip en probeer mee te gaan met de bewegingen. Wil je toch nog meedoen met de activiteiten, dan is achter het roer staan een goede bezigheid voor jou!

Durf jij het na deze 10 tips aan om aan boord te stappen? Zeebenen die krijg je vanzelf. Vaar mee en beleef het! 

 

> Bekijk het reisaanbod

NIEUWS & BLOG


Werken aan de Toekomst - SBS6 01 Dec

Goede doelen projecten

Werken aan de Toekomst - SBS6

Lees verder

Interview

HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR!

Lees verder
HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR! 23 Oct