Geschiedenis schrijven

Geschiedenis schrijven

Na een gastvrij onthaal in Den Helder tijdens Sail Den Helder en de Marinedagen voer zeilschip Eendracht uit voor de start van Tall Ship Race 1 (Den Helder – Hartlepool).

Onder leiding van schipper Peter Jongejans en zijn crew lagen we direct in goede positie. Met studenten van de VeVa opleiding, jongeren uit binnen en buitenland werd er keihard gewerkt om de positie te behouden. En met resultaat! Zeilschip Eendracht is vandaag als eerste over de finishlijn gekomen voor klasse A schepen en als tweede overall. Een waanzinnige prestatie, die voor zover ons bekend, nog niet eerder is voorgekomen.

Door een geweldige samenwerking, hard werken, alle elementen van de natuur (storm, regen, kou, hitte, windstilte) te doorstaan werd deze groep ‘één’ of liever gezegd ‘Eendracht’. Plezier, samen herinneringen maken, samenwerken en veel lachen werd beloond met maar liefst drie prijzen.

Samen als eerste over de finish werd beloond met “1st of Class A”. “Best in crew parade” behoeft weinig uitleg als je de gele invasie zag aankomen en dan de beloning der beloningen “Most participating crew”. Een prijs die past bij hetgeen waar wij met zijn allen voor staan en dat keer op keer, reis na reis, opstapper na opstapper weer laten zien!

Felicitaties voor de schipper en zijn fantastische bemanning!