Avontuurlijke zeilreis voor mensen met MS


Een unieke zeiltocht voor en door mensen met MS. Verleg je grenzen en schrijf je in voor de Oceans Of Hope Challenge 2022, een  zeiltocht naar Engeland georganiseerd door en voor mensen met multiple sclerose (MS). Uniek is dat je samen met de andere deelnemers de bemanning van het schip vormt. Daardoor kom je in je kracht te staan en vergroot je het vertrouwen in je eigen lichaam.

Historie Oceans of Hope


Oceans Of Hope (OOH) is opgericht in 2014 door de Deense neuroloog en MS-expert Mikkel Anthonisen. Engelsman Robert Munns zeilde in 2015 mee met de eerste OOH-wereldreis, waarna hij besloot de OOH Challenge UK te starten. Deze challenge is uitgegroeid tot een reeks zeilevenementen in verschillende landen. De zeiltochten variëren in duur en locatie, maar hebben allemaal één doel: mensen met MS helpen om te leren gaan met uitdagingen en deze overwinnen. Nadat Judith van Leeuwen-Jans en Thea Veldman zelf dit avontuur met Oceans Of Hope hebben meegemaakt, organiseren zij inmiddels sinds 2021 vanuit Nederland deze reizen onder vlag van Oceans of Hope Challenge.

 

Reisinformatie


Waar gaan we naartoe? Dat is een veel gestelde vraag. We laten ons meevoeren door het weer en de wind en hopen een haven in Engeland aan te kunnen doen. Deze reis staat in het teken van actief zeezeilen met elkaar! Het schip meert aan het eind van deze zeiltrip weer af in de haven van Rotterdam.

De reis zal zijn van 22 augustus 2022 tot en met 26 augustus 2022

Opstap: Maandag 22 augustus 2022, 10:00u (Boarden tussen 09:45u en 10:00u)
Afstap: Vrijdag 26 augustus 2022, 16:00u

Deze zeilreis wordt mede mogelijk gemaakt door


                 

 

Aan boord

Zeezeilen op de Eendracht is vooral een sportieve bezigheid. Tijdens een meerdaagse reis op de Eendracht wordt verwacht dat iedereen deelneemt aan alle werkzaamheden die op een zeilschip moeten worden gedaan. Je draait samen met je wachtgenoten mee als een echt bemanningslid in het wachtsysteem; 'vier uur op en acht uur af'. Tijdens zo’n wacht staat niet alleen het zeilen centraal, maar ook sturen, navigeren, schoonmaken en assisteren in en rond de keuken. De professionele bemanning telt een aantal betaalde krachten, maar het schip wordt grotendeels bemand door vrijwilligers. Vanzelfsprekend beschikken ook zij over de vereiste opleidingen en certificaten om op een groot zeilschip te mogen varen. Maak je geen zorgen over kennis en zeilervaring. De bemanning legt alles uit wat je moet weten. Zeilervaring is dus niet nodig.

De rode, witte en blauwe wacht lossen elkaar volgens onderstaand schema af.

00:00 – 04:00 uur: hondenwacht
04:00 – 08:00 uur: dagwacht
08:00 – 12:00 uur: voormiddagwacht
12:00 – 16:00 uur: achtermiddagwacht
16:00 – 18:00 uur: eerste platvoet
18:00 – 20:00 uur: tweede platvoet
20:00 – 24:00 uur: eerste wacht

Aan boord wordt bekend gemaakt in welke wacht je bent ingedeeld. De personen uit dezelfde hut zitten ook in dezelfde wacht. Elke wacht wordt begeleidt door een kwartiermeester, dit is jouw aanspreekpunt aan boord.

Voorkomende werkzaamheden welke verdeeld worden door de kwartiermeester:
- Twee personen op de ‘uitkijk’: brengen de stuurman op de hoogte van wat zij op zee zien.
- Eén persoon is roerganger: zorgt ervoor dat het schip op koers blijft.
- Zeilhandelingen zoals hijsen, strijken, reven, overstag manoeuvres en trimmen.
- Overige werkzaamheden: helpen in de kombuis, schoonmaakwerkzaamheden, veiligheidsrondes lopen, zeunen (helpen bij het bedienen tijdens het eten).
Het doel is altijd dat iedereen een prettige zeilvakantie heeft en een ervaring rijker van boord stapt! Tegen het einde van de reis voel jij je dan ook helemaal thuis aan boord. Tijdens de wacht blijft er voldoende tijd over voor extra uitleg door de kwartiermeester over bijvoorbeeld het schip, de zeilen of het leren van zeemansknopen.
De Eendracht biedt verschillende soorten reizen aan. Lees goed de reisomschrijving van de reis, hierin staat beschreven wat voor soort reis je hebt geboekt en wat je kunt verwachten.

Afhankelijk van de reis zullen wij wel of geen havens bezoeken. Soms betreft dit een korte stop om te bunkeren en nieuwe voorraden in te kopen, maar andere keren nemen wij ruim de tijd zodat je de gelegenheid heeft om de omgeving te bezichtigen. Bij het zeilen zijn we afhankelijk van weer en wind en aangezien dit een onzekere factor is zullen wij altijd kunnen afwijken van het geplande vaarschema.
In verband met de beperkte ruimte in de hut raden wij aan de bagage mee te nemen in een plunjezak, sporttas of zeiltas. Harde koffers zijn minder praktisch in de hutten. Vergeet verder niet je paspoort of ID-kaart mee te nemen en check goed voorafgaand aan de reis of dit reisdocument nog geldig is.

Bekijk onze paklijst om te zien of je echt niks bent vergeten.
De Eendracht is voor noodgevallen altijd per satelliet bereikbaar. Dit contact verloopt via onze kantoormedewerkers. Tijdens kantooruren zijn we te bereiken via 010-290 50 00.

Indien er buiten kantooruren dringend contact met het schip opgenomen dient te worden zal de voicemail je het calamiteitennummer verstrekken.
In veel landen is het bezit en het gebruik van medicijnen die onder de Opiumwet vallen verboden. Op overtreding van die wet staan strenge straffen. Medicijnen die onder de Opiumwet vallen, kan je dus niet zomaar meenemen naar het buitenland of aan boord van de Eendracht. Hiervoor heb je een Schengenverklaring nodig, of een Engelstalige medische verklaring, met eventueel een Apostillestempel.

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis
Alle maaltijden, koffie, thee, tapwater en fruit zijn bij een meerdaagse reis inbegrepen. Overige drankjes en snoepgoed zijn aan boord verkrijgbaar tegen betaling. Het is mogelijk om te pinnen aan boord.

Ook zijn er aan boord shopartikelen verkrijgbaar zoals petjes, tassen en vele andere leuke artikelen. Met jouw aankoop steun je onze goede doelenreizen! Er worden geen sigaretten of andere tabakswaren verkocht aan boord.

Bekijk onze webshop ook online.
Benedendeks
Door het dagverblijf op het hoofddek te plaatsen en de machinekamer in de hoogte aan te passen, ontstond de mogelijkheid om onder het hoofddek een doorlopend accommodatie te plaatsen.

Dit gedeelte is opgedeeld in 5 waterdichte compartimenten. In totaal zijn er 23 hutten, waarvan 15 twee persoonshutten, 6 vierpersoonshutten en 2 één persoonshutten. Op het benedendek is ook de toegang naar de machinekamer, bootsman werkplaats, wasserette, (droog)kasten en bergruimtes. In de 23 hutten van de Eendracht bevinden zich in totaal 56 kooien.

Er zijn 7x tweepersoonshutten en 6x vierpersoonshutten. In totaal zijn er 38 plaatsen beschikbaar voor gasten.

In de hut is: warm en koud stromend water, airconditioning, voldoende kastruimte, een waslijn en een patrijspoort. Douches en toiletten bevinden zich in ieder compartiment vlakbij de hut op de gang.

Bovendeks
Het gezellige dagverblijf en de kombuis zijn op het hoofddek geplaatst. Hier is gratis koffie, thee en tapwater beschikbaar.

Het dagverblijf is de ontmoetingsplaats voor allen aan boord en de maaltijden worden hier geserveerd. Aan de achterzijde van het dek is de zogenaamde 'theetuin' te vinden; een comfortabele plek met banken om lekker uit te rusten, te lezen en als het weer het toelaat, te eten.
Het is niet altijd rustig zeilweer, maar dat maakt het avontuur met de Eendracht er niet minder om. We zorgen onder alle omstandigheden dat de zeilreis zo plezierig mogelijk verloopt, maar uiteraard zijn ook wij afhankelijk van de elementen van de natuur en die zijn niet vooraf te voorspellen.

Wat neem je mee?


Er staat een geweldig avontuur op je te wachten, maar wat neem je mee? Met deze paklijst helpen we jou alvast op weg. Bekijk de paklijst zodat je onbezorgd  op reis kunt gaan.

Bekijk de paklijst

10 tips tegen zeeziekte


Staat zeilen op de Eendracht op jouw travel bucketlist? Maar ben je bang dat je zeeziek wordt? Lees dan snel verder voor onze 10 tips tegen zeeziekte!

Bekijk de blog

Coronamaatregelen aan boord


Zeilschip Eendracht heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen zijn getoetst en goedgekeurd door de Veiligheidsregio Rotterdam - Rijnmond.

Lees het corona-protocol voor opstappers hieronder en lees hoe we deze maatregelen hebben geïmplementeerd aan boord.

Protocol COVID-19 Stichting Zeilschip Eendracht - maart 2022

Vaar jij mee met de Oceans of Hope Challange NL?

Meld je aan bij de organisatie door een mail te sturen naar: nl.oceansofhopechallenge@gmail.com

NIEUWS & BLOG


Werken aan de Toekomst - SBS6 01 Dec

Goede doelen projecten

Werken aan de Toekomst - SBS6

Lees verder

Interview

HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR!

Lees verder
HIJS DE ZEILEN VOOR EEN ONVERGETELIJK TUSSENJAAR! 23 Oct